Kristina Pliškova
Kristina Pliškova

WTA Luksemburg: Popodnevne šanse

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.19. | 13:33

Tri meča, tri dobre prilike za zaradu

Ove sedmice WTA tur nam nudi "samo" dva takmičenja, jedno kvalitetnije i bogatije u Moskvi, a drugo manje i siromašnije u Luksemburgu. A pošto je u prestonici Rusije današnji program već poodmakao, u ovoj teniskoj bet-analizzi pozabavićemo se događanjima sa drugog kraja Starog kontinenta.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

U pitanju je turnir WTA International kategorije (tvrda podloga u hali, nagradni fond 250.000 dolara) gde je titulu prošle godine Nemica Julija Gerges koja je sada postavljena za drugu nositeljku. U popodnevnom terminu u Luksemburgu prve na terene, nešto pre 16 časova istrčavaju još jedna Nemica, Tatjana Marija protiv Šelbi Rodžers. Ovo im je treće odmeravanje, trenutno je 1-1, ali su mečeve igrale 2013. i godinu kasnije, tako da su slab reper za prognozu.

Nije poznato zašto je na MOZZART listi favorizovana Amerikanka kada je trenutno 219. na svetu, a njena protivnica 86, ali nas to ne interesuje već idemo protiv kvota, to jest na Marijinih 2,19.

Posle njih sledi susret u kojem takođe nije teško odrediti se, to jest naći favorita. Iskusna Mendi Minela je slavila prošle godine u jedinom dosadašnjem duelu sa Denisom Alertovom, te isto očekujemo i danas. I razlika u plasmanu na WTA listi je velika (Minela je 113, a Alertova 247) te idemo na kvotu 1,75 i pobedu Minele.

U poslednjem današnjem meču u Luksemburgu favoritkinja je jasna, a to je Kristina Pliškova, za oko nešto prijatnija, ali teniski daleko slabija sestra bliznakinja Karoline Pliškove, trenutno druge teniserke sveta. Protivnica 70. reketu sveta je 104. na svetu, 21-godišnja Moldavka sa španskim pasošem, Aljona Bolsova. Mada ne treba očekivati lagan trijumf, te verujemo da će gemovi ovde otići u pus, a možda bude i trećeg seta.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara