WTA BRIZBEJN: Čehinje na Amerikanke

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.01.20. | 09:29

U poslednjem susretu četvrtfinala Pliškova igra sa Riske, a u potonjem, prvom meču polufinala Kvitova i Kiz

Teniska sezona je već u punom jeku iako 2020. nije revalila ni pola meseca. Popred muškaraca, koji su se rasporedili na ATP kup gde se Srbija sinoć

 probila do polufinala i turnira u Dohi gde briljira Miomir Kecmanović, žene odrađuju poslednja dva dana u Šenženu, Oklendu i Brizbejnu.

Izabrane vesti

I upravo u ovom poslednjem, australijskom gradu u kojem se do nedavno u grupnoj fazi borila naša Fed kup reprezentacija, nalazimo inzpiraciju za klađenje. Na redu su inače polufinala, ali prvo danas od 10 časova po srednjoevropskom vremenu igraju Karolina Pliškova i Alison Riske u poslednjem četvertfinalnom obračunu na ovom turnira Premier kategorije koji se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 1,4 miliona dolara. Visoka, nikada u potpunosti teniski ostvarena Čehinja, inače aktuelna šampionka takmičenja u Brizbejnu je bez sumnje favoritkinja, i to jaka protiv Amerikanke. Ovo će im biti čak deveto odmeravanja, a Amerikanka, trenutno 19. reket sveta je slavila samo jednomi to još 2012. Međutim, većina njihovih odmeravanja su bila veoma uzbudljiva, te tako nešto očekujemo i ovaj put. Pobednica ide na Naomi Osaku.

MOZZART je u ponudu ubacio i prvi meč polufinala koji počinje oko pet sutra rano izjutra, u kojem se sastaju Petra Kvitova i Medison Kiz. Opet duel Čehinje i Amerikankne! Još jedna visoka Čehinja, ali daleko ostvarenija od svoje nešto mlađe sunarodnice je blagi favorit protiv Amerikanke sa kojom ima skor 3-3. Istina, poslednji put su se odmerile još 2016. tako da mi ipak prednost dajemo Kvitovoj.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara