Iga Svjontek (©Reuters)
Iga Svjontek (©Reuters)

Vrlo retka teniska nervoza: Iga Svjontek iz nokdauna u četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 19:39

Danijel Kolins nije mogla da završi meč

Bez poraza na terenima Rolan Garosa još od 2021. godine. Mada se u četvrtfinalu Olimpijskih igara pokazalo da ni Iga Svjontek nije nedoriljiva. Ali je svejedno prošla u polufinale pošto joj je Danijel Kolins predala meč pri vođstvu prvog nosioca u Parizu od 6:1, 2:6, 4:1.

Sam rezultat kaže – Kolinsova se zaista dobro držala. U stvari, da nije bilo trike Svjonteka pred početak trećeg seta ko zna šta bi bilo. Tada je Iga, posle izgubljenog seta, uzela dugu pauzu za toalet, skoro 20 minuta. I to je iznerviralo i publiku na tribinama, a možda i samu protivnicu.

Izabrane vesti

Ne prvi put. To je Iga radila i kada je podizala reket kako bi ukazala da se neko u publici kreće dok njena rivala servira, da bi se onda Kolinsova osvrnula i odgovorila: “Bukvalno nema nikog iza mene”.

Možda joj je i prekipelo, mada sumnjamo. Kako bilo, u prvom gemu trećeg seta Kolinsova je, ne namerno verujemo, lopticom pogodila Igu tačno u grudi. Svjontekova je pala na zemlju, Danijel je prišla da pita kako je… Ispostavilo se da je nehotice samo isprovociralo najbolju Igu.

Uzela je Svjontekova brejk u tom gemu, još dva potom, ubrzo je Kolinsova predala iz nepoznatih razloga, a Iga otišla u polufinale da potvrdi da joj na šljaci nema ravne. Tamo će na Kineskinju Ženg Kinven, koja je Angeliku Kerber poslala u zasluženu penziju pobedom od 6:7 (4), 6:4, 7:6 (6).

Kao četvorostruka šampionka Rolan Garosa, da ne pominjemo titulu sa Ju-Es Opena, jasno je da će i tu Iga Svjontek biti favoritkinja.


tagovi

Pariz 2024Iga Svjontek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara