Vreme je za vraćanje dugova iz Monaka: Davidovič Fokina preslišao još jednog Francuza i pun samopouzdanja čeka Novaka

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.05.23. | 20:37

Luka van Eš savladan posle dva i po sata borbe – 4:6, 3:6, 6:7(8)

Novak Đoković je dobio potencijalnog protivnika u trećem kolu Rolan Garosa. U pitanju je Španac Alehadro Davidovič Fokina, koji je u Parizu u dva dana eliminsao dvojicu Francuza. Juče je pao Artur Fils, a večeras je u tri seta presličan Luka van Eš – 6:4, 6:3, 7:6(8).

Borba je trajala nešto više od dva i po sata, a meč je najvećim svojim tokom protekao u dominaciji 34. tenisera na planeti. Ozbiljnije drame bilo je samo u trećem setu, u kojem je francuski teniser propustio priliku da se vrati u meč. Vodio je sa 5:3 u gemovima, a u desetom imao i set loptu. Ipak, Davidovič Fokina je napravio prvi brejk u trećem setu, izjednačio na 5:5, posle čega se išlo do taj-brejka. Tamo je bilo još neizvesnije, ali je presudio kvalitet španskog igrača.

Izabrane vesti

Ovo je bio njihov drugi meč u poslednjih mesec i po dana, a oba je Španac rešio u svoju korist bez izgubljenog seta. U Estorilu je početkom aprila bilo 2:0 za Davidovič Fokinu.

Koliko je Van Eš bio daleko od ozbiljnog otpora govori i činjenica da je imao samo jedan brejk na meču, koji je osvojio iz jedne jednine brejk šanse u trećem setu. Španac je bolje servirao, imao 12 vinera više i devet iznuđenih grešaka manje, što je bilo dovoljno da praktično rutinski dođe do prolaska u treću rundu.

Ako ne bude nikakve senzacije na okršaju između Đokovića i Fučovića, srpskog asa čeka zahtevan posao, pošto ga je pravo Španac sredinom aprila eliminisao u drugom kolu mastersa u Monte Karlu. Ipak, novak je prethiodna dva meča sa ovim protivniko rešio u svoju korist bez izgubljenog seta.


tagovi

Alehandro Davidovč FokinaLuka Van Aš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara