Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Vilander se vratio na fabrička podešavanja: Novak više nije drugačiji od ostalih

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.06.24. | 02:26

„Ali, ne kažem da je postao prosečan igrač“, tvrdi Šveđanin

Dugo je Mats Vilander bio čovek koji je skakao po nervima navijača Novaka Đokovića, jer mu je uvek nalazio mane, umanjivao uspehe, više veličao druge.

Onda je naišla faza kada ni legendarni Šveđanin nije mogao da porekne da je Srbin sila kakvu svet tenisa nikada ranije nije video. I tada je Vilander glorofikovao Đokovića, mada je i tada u prognozama pred svaki grend slem redovno izdvajao i nekog za koga je mislio da ima velike šanse da iznenadi Novaka.

Izabrane vesti

Ali, taj period „medenog meseca“ je gotov, sada kada Đoković izgleda ranjiviji nego ikad, Vilander se vratio na „fabrička podešavanja“. U kolumni za „Lekip“ Šveđanin je maltene proglasio Novaka za običnog igrača koji više ni po čemu ne odskače u odnosu na ostatak teniskog karavana.

Kratak, ali interesantan Matsov osvrt:

„Za razliku od Federera i Nadala, čiji je jedinstven stil igre bio nedodirljiv za protivnike, protiv Đokovića nije tako teško igrati kada nije na sto odsto mogućnosti. Njegove lopte su tako tehnički čiste, nisu nikakav problem za protivnike. U ovom trenutku svi veruju da mogu protiv njega. Nije Novak postao prosečan igrač, ali nije više ni drugačiji u odnosu na ostale tenisere na turu“, napisao je Vilander.

Šta li će pisati ako teniski GOAT podigne trofej u Parizu...


tagovi

Novak ĐokovićMats VilanderRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara