Van Rajthoven (©AFP)
Van Rajthoven (©AFP)

Velika senzacija svetskog tenisa: Van Rajthoven, 205. na svetu, pregazio Medvedeva u borbi za titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.22. | 15:47

Holanđanin nikad nije igrao ni četvrtfinale ATP turnira u karijeri

Ceo svet je brujao prošle godine kada je anonimna Ema Radukanu prošla iz kvalifikacija do titule na US openu i postala momentalna svetska zvezda. I posle toga nikada ništa ni blizu nije uradila.

Jedna takva filmska priča desila se danas na turniru u Hertogenbošu. Nije grend slem u pitanju, jasno, ali jeste nešto što se ne viđa često u svetu tenisa: Holanđanin Tim van Rajthoven, koji ima 25 godina i nikada u karijeri nije došao ni do četvrtfinala nekog ATP turnira, razbio je Danila Medvedeva u finalu i osvojio prvi trofej u profi karijeri – 6:4, 6:1.

Izabrane vesti

Ali, to je samo kruna nestvarne nedelje za Holanđanina, koji je usput eliminisao Tejlora Frica, Iga Gastona, pa juče Feliksa Ožea-Alijasima. Sve te pobede su mu redom bile najveće u karijeri. I kada se očekivalo da danas ipak malo „zapne“, jer je sa druge strane mreže bio Danil Medvedev, od sutra ponovo prvi teniser sveta, Van Rajthoven je samo dodao gas i ruskog tenisera demolirao u drugom setu.

Pitaće se svet ko je ovaj čovek i odakle je iskočio. Bio je 13. junior sveta, a u profi vode je uplovio 2016. godine. Prvi singl meč koji je odigrao izgubio je od Jižija Veselog i od tada ga gotovo nigde nije bilo na vidiku. Igrao je ITF turnire, tu je i osvojio poneki pehar, ali na najvećoj sceni, na takmičenjima pod okriljem ATP-a, nije ga bilo nigde.

Za turnir u Hertongenbošu dobio je Van Rajthoven specijalnu pozivnicu, kao domaći teniser i napravio – ludilo. Za tačno sat vremena i jedan minut je došao do najvećeg uspeha u karijeri, na koji nije mogao do pre nedelju dana ni da pomisli.

Danil Medvedev će svakako od sutra biti prvi teniser sveta, mada na Vimbldonu neće igrati.


tagovi

Danil MedvedevTim van Rajthoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara