Danil Medvedev (Reuters)
Danil Medvedev (Reuters)

Vatreni Kirjos je pružio dozu spektakla ali se ledeni Medvedev nije istopio

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.01.22. | 12:19

Rus je ipak klasa za kontroverznog Australijanca

Kada je izvučen žreb u Melburnu i projektovan okršaj u drugom kolu između Danila Medvedeva i Nika Kirjosa, mnogi su sa nestrpljenjem priželjkivali taj duel. Očekivao se spektakl sa nepredvidivim Australijancem koji ume favoritima da zagorča život kada ima dan.

Ipak, na Rod Lejver areni danas nije viđena nikakva velika drama. Očigledno kvalitetniji Medvedev je za nešto više od tri sata igre očitao lekciju Kirjosu i prošao u treće kolo pobedom 7:6 (7:1), 6:4, 4:6, 6:2.

Izabrane vesti

Iako je u oba dosadašnja duela savladao Medvedeva, Kirjos danas nije mogao do pobede protiv drugog tenisera sveta. Imao je dobre momente, zapalio je publiku koja ga je gurala ali Medvedev se izdigao iznad svega i na suvi kvalitet ostvario pobedu ućutkavši nepristojne Australijance koji su mu na kraju zviždali.

Kirjos je u prvom gemu odservirao tri asa, potom propustio dve brejk lopte i kažnjen je. Medvedev je prvi napravio brejk. Zabavljao se Kirjos i u tim momentima, servirao ispod ruke, pokušavao da načne debele živce ruskog tenisera...

I uspeo je posle četvrte brejk lopte u osmom gemu da izjednači na 4:4. Ali Medvedev je i dalje delovao prilično smireno, osvojio lako dva svoja servis gema i ušlo se u tajbrejk. A tamo je Rus delovao poput mašine, Kirjos je grešio i Medvedev je osvojio prvi set.

Drugi set je počeo ubedljivim servis gemovima na obe strane sve od osmog gema koji je trajao punih 10 minuta i u kojem je bilo svega. Kirjos se tada izvukao ali nije kasnije kada je servirao za ostanak u setu i Medvedev je poveo 2:0. Delovalo je da drugi teniser sveta suvereno korača ka pobedi, servirao je fenomenalno i bolje igrao...

Ali sa Kirjosom se nikad ne zna. Njega ni rezultat, ni loš poen ne mogu da izbace iz takta. Oba tenisera su servirali sjajno na početku trećeg seta, nijedan gem nije trajao duže do četiri poena. Sve do 3:3. A onda je Kirjos odirgao spektakularan gem! Čudesnim poenom na mreži je došao do brejk lopte, a onda pogodio neverovatnu paralelu i bacio publiku u trans. Trčao je oko terena, pravio grimase, plazio se i živci Medvedeva su počeli da popuštaju.

Kirjos je lako dobio dva svoja servis gema i uspeo da smanji zaostatak u setovima. Publika u Melburnu je podivljala, a Medvedev je imao kamenu facu koja je govorila da mu nije svejedno jer je bio nadomak pobede a meč je otišao u suprotan tok. Otišao je na toalet pauzu, smirio se i onda u četvrtom setu pregazio Kirjosa i uništio žurku nepristojnih domaćih navijača.

Australijan open – 2. kolo

Medvedev (Rusija) - Kirjos (Australija) 7:6 (7:1), 6:4, 4:6, 6:2

Gaske (Francuska) - Van de Zandšulp (Holandija) 6:4, 0:6, 0:4

Davidovič Fokina (Španija) – Ožje Alijasim (Kanada) 6:7, 7:6, 6:7, 6:7

Mari (Velika Britanija) – Taro (Japan) 4:6, 4:6, 4:6

Baez (Argentina) – Cicipas (Grčka) 6:7, 7:6, 3:6, 4:6

Majhržak (Poljska) – De Minaur (Australija) 4:6, 4:6, 2:6

Bautista Agut (Španija) – Kolšrajber (Nemačka) 6:1, 6:0, 6:3

Tiafo (Francuska) – Fric (SAD) 4:6, 3:6, 6:7

Molkan (Slovačka) – Anduhar (Španija) 4:6, 6:7, 6:0, 1:6

Mahač (Češka) – Kresi (SAD) 1:6, 6:3, 1:6, 6:7

Rublev (Rusija) – Berankis (Litvanija) 6:4, 6:2, 6:0

Gombos (Slovačka) – Čilić (Hrvatska) 2:6, 3:6, 6:3, 6:7

Švarcman (Argentina) – O Konel (Australija) 6:7, 4:6, 4:6

Dimitrov (Bugarska) – Per (Francuska) 4:6, 4:6, 7:6, 6:7


tagovi

Australijan openNik KirjosDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara