Nik Kirijos (Reuters)
Nik Kirijos (Reuters)

Uspešan vimbldonski dan za favorite: Kirijos, Čilić i Ože Aljasim u trećem kolu

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 22:40

Pljuštali asovi, a pljuštaće i u trećem kolu kada koplja ukrste Kirijos i Ože Aljasim

Jaki serveri nisu razočarali na drugoj prepreci. Nik Kirjos je za manje od dva sata maksimalnim rezultatom eliminisao Đanluku Mađera - 0:3 (6:7, 4:6, 4:6). Australijanac je odigrao maltene savršen meč, a jedan od pokazatelja je odnos vinara i neiznuđenih grešaka 48:11. Pritom je u 60. teniser sveta izbio na čelo liste najboljih servera turnira sa 52 asa, identičnim brojem kao Kevin Anderson koji je u drugom kolu napustio turnir posle duela sa Novakom Đokovićem. Samo danas, Kirjos je u polje rivala posalo 29 neodrabnjivih servisa i zakazao okršaj sa Feliksom Ože Aljasimom.

Talentovani kanadski teniser je u četiri seta savladao Šveđanina Mikaela Imera - 3:1 (6:4, 4:6, 7:6, 6:1). Jedan brejk mu je bio dovoljan da povede, da bi se 98. reket sveta vratio sa dva oduzeta servisa, dok je između njih jednom i sam poklekao prilikom izvođenja početnog udarca. Na talasu samopouzdanja posle dobijenog taj-brejka u trećem setu, Ože Aljasim je surfovao do ubedljivih 6:1 u odlučujućem. U najavi imamo izuzetno zanimljiv okršaj između njega i Nika Kirjosa.

Izabrane vesti

Do treće runde stigao je i Marin Čilić kojem je solidan otpor pružio Francuz Benžaman Bonzi. Hrvatskom teniseru je bilo neophodno nešto više od tri sata da razoruža 119. na ATP listi i zakaže duel sa Danilom Medvedevim. Pakleno težak posao za Hrvata koji je prvo i jedino finale Vimbldona 2017. izgubio od Rodžera Federera. Za dva dana mu na dnevni red dolazi meč sa drugim favoritom za pehar.


tagovi

VimbldonaNik Kirjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara