US open: Patribrejker Kudla sprečio srpski derbi, ispao i Kecmanović

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.19. | 23:27

Miomir pao u petom setu, Lajović neće odmeriti snage sa Đokovićem

Spade knjiga na jedno slovo. Još dvojica srpskih igrača su večeras ispala sa poslednjeg grend slema u sezoni, tako da je samo još Novak Đoković ostao da reprezentuje našu zemlju na US openu.

Trebalo je, voljom žreba, da u 3. kolu Đoković ukrsti rekete sa Dušanom Lajovićem, ali je sve to pokvario „partibrejker“ Denis Kudla. Američki teniser je savladao Lajovića sa 3:1 u setovima i eliminisao ga sa turnira - 7:5, 7:5, 0:6, 6:3.

Izabrane vesti

Posle dva tesno izgubljena seta, Dušan je treći dobio bez izgubljenog gema, ali to nije bio vesnik preokreta. Amerikanac kao da se previše opustio da taj treći set pustio niz vodu, ali je u četvrtom na 4:3 napravio brejk i to mu je bilo dovoljno da dobije meč.

Takmičenje je završio i Miomir Kecmanović. Njemu se na putu isprečio Paolo Lorenci, a meč je trajao skoro pet sati. Italijan je slavio u pet setova – 7:6, 6:7, 7:6, 3:6, 6:

U prvom setu su obojica igrača čuvala svoj servis, da bi Lorenci dobio taj brejk sa 13:11. Drugi set je pripao Kecmanoviću, koji je taj brejk dobio sa 7:2, dok je u trećem Kudla uzvratio istom merom.

Miomiru je pripao četvrti set, ali je u petom prvi posustao, izgubio je svoj servis na 3:1, pa odmah uzvratio rivalu, međutim, već u sledećem gemu je ponovo „brejknut“ i iz te situacije nije uspeo da se izvuče.

Velike seče favorita nije bilo u ovom danu. Grigor Dimitrov je bez borbe prošao dalje, pošto je Borna Ćorić predao meč pre početka. Stan Vavrinka je sa 3:1 eliminisao Žeremija Šardija, dok je Aleksandar Zverev posle velike borbe sa 3:2 savladao Fransisa Tijafoa.

Mesto u trećem kolu obezbedio je i Danil Medvedev pobedom od 3:1 protiv Uga Delijena iz Bolivije, a Džon Izner je sa 3:0 izbacio Jana-Lenarda Štrufa.

Foto: Reuters  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara