""
""

US OPEN, dan deseti: Azarenka pre Halepove, Federer bez greške, Vavrinka će se pomučiti

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.09.15. | 11:16

Nekadašnji četvrti igrač sveta i trener Novaka Đokovića, Tod Martin za čitaoce MOZZART Sporta prognozira mečeve Otvorenog prvenstva SAD

Specijalno za MOZZART Sport iz Njujorka Vlada Todorović, izveštač Sportskog žurnala)

Izabrane vesti

Petra Kvitova (Češka) – Flavija Peneta (Italija)

Prognoza: Kvitova u dva

Dvostruka šampionka Vimbldona konačno dobro igra i na Ju-Es openu. Često je Čehinja ovde pravila kikseve, iako bi uslovi trebalo da joj odgovaraju. Sada je u pravom ritmu i veliki je favorit protiv Penete. Veteranka iz Italije je za mene možda i najveće iznenađenje. Nje plasman među osam nisam očekivao. Međutim, odigrala je sjajno protiv Stosurove i zasluženo je tu gde jeste. Ipak Kvitova ima suviše moćnu igru da bi je Flavija zaustavila. Očekujem sigurnu pobedu Čehinje.

Viktorija Azarenka (Belorusija) – Simona Halep (Rumunija)

Prognoza: Azarenka u tri

U najavi velika borba. Viktorija Azarenka je ovde u prošlosti imala mnogo uspeha, dva puta je izgubila u finalu. Čini mi se da Beloruskinja vraća u vrhunsku formu. U osmini finala je lako izašla na kraj sa Varvarom Lepčenko. Simona Halep se mučila sa Sabinom Lisicki. Napravila je preokret i demonstirala svoj najveći kvalitet, borbu do poslednjeg poena. Ubeđen sam da će meč otići u tri seta, uz blagu prednost za Azarenku.

Sten Vavrinka (Švajcarska) – Kevin Anderson (Južna Afrika)

Prognoza: Vavrinka u četiri

Vavrinka do sada nije imao nijedan veliki izazov. Izgubio je neočekivano set od Donalda Janga. Tu je imao taj pad u drugom setu iz nepozantog razloga. Sa druge strane Anderson je napravio podvig eliminacijom Marija. Izdržao je psihički, odigrao neverovatan taj-brejk četvrtog seta. Kada mu ide servis može svakoga da pobedi. Prvi put je u četvrtfinalu gren slema i prednost dajem Vavrinki zbog više iskustva.

Rodžer Federer (Švajcarska) – Rišar Gaske (Francuska)

Prognoza: Federer u tri

Federer za sada igra bez greške. Deluje mi da nikada nije bio u ovakvoj formi. Strašno je agresivan, svi udarci mu funkcionišu, posebno servis. Gaske je konačno vezao dva dobra gren slema. Posle polufinala na Vimbldonu, sada je ovde stigao do četvrtfinala. Podigao je nivo svoje igre, znatno je hrabriji nego ranijih godina. I psihički je stabilan. Ipak mislim da realno nema dovoljno oružja da ugrozi Rodžera.

(FOTO: Action Images)


tagovi

WTAViktorija AzarenkaUS openSten VavrinkaSimona HalepRodžer FedererRišar GaskePetra KvitovaklađenjeKevin AndersonFlavija Penetabet analizaatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara