US open, 8. dan (ATP): Nadal bi da prekine Čilićeve snove o drugom gren slemu

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.09.19. | 13:33

Zanimljivo bi moglo da bude i na meču između Rubljova i Beretinija

Na US openu u pojedinačnoj konkurenciji više nije preostao nijedan srpski predstavnik. Novak Đoković je noćas morao da se povuče zbog bolova u ramenu i da preda meč Stenu Vavrinki u trećem setu.

To znači da ćemo do kraja turnira potpuno opušteno moći da ispratimo i da uživamo u teniskim mečevima sa "Flešing Medouza". A već večeras bi moglo da bude izuzetno interesantno.

Izabrane vesti

Na programu su preostala četiri duela osmine finala. Program startuje od 18.30 kada će na teren istrčati Andrej Rubljov, jedno od najpozitivnijih iznenađenja turnira, protiv Matea Beretinija iza kojeg je takođe veoma dobra sezona.

Ruski teniser nalazi se u izvrsnoj formi na američkoj turneji. Nakon četvrtfinala u Sinsinatiju, a potom i u Vinston-Sejlemu, mladi Rubljov mogao bi da zabeleži i najveći uspeh plasmanom među najboljih osam i na US openu.

Međutim, neće to biti tako lak posao, pošto ga preko puta čeka Mateo Beretini koji ima sezonu iz snova. On prošle godine nije pokazao neke sjajne igre i tek je "proigrao" po povratku, od početka januara. To mu je donelo 25. mesto na ATP listi, što je 18 mesta bolji plasman od onog koji ima Rubljov.

Dva puta su se ova dva tenisera za sada sastala, a i jedan i drugi imaju po trijumf. Poslednji odigrani susret ove godine dobio je Rubljov na turniru u Marselju na tvrdoj podlozi.

Sat kasnije na teren će Aleksander Zverev koji će igrati protiv Argentinca, Dijega Švarcmana. Nakon relativno loših nastupa u Montrealu i Sinsinatiju, Aleksandar Zverev se "sabrao", pa je na US openu vezao tri trijumfa, doduše sva tri uz dosta muke. Sa druge strane, Švarcman i dalje nije izgubio set, pa nas ovde definitivno očekuje jedan neizvestan okršaj.

Iako je nemački teniser daleko bolje rangiran od Švarcmana na ATP listi, ne bi bilo čudno da na ovom susretu vidimo "manje iznenađenje" odnosno trijumf Argentinca.

Gael Monfisa će biti apsolutni favorit u svom duelu osmine finala u kojem će igrati protiv Pabla Anduhara. Francuz igra odlično na ovogodišnjem izdanju US opena, pa i bez obzira na 33 godine koliko je nedavno napunio, deluje pun energije i spreman da dođe do novog uspeha na gren slem turnirima.

Što se Anduhara tiče, iza njega je promenljivo leto, a ako je verovati pogledu na neke njihove prethodne međusobne duele, onda on nema večeras šta da traži protiv sjajnog Francuza. Izgubio je u sva tri dosadašnja okršaja.

Za kraj programa ostavljen je možda i najzanimljiviji duel. Marin Čilić, osvajač ovog turnira iz 2014. godine, pokušaće da pokvari planove Rafaelu Nadalu, koji će u odsustvu Novaka Đokovića, pokušati da dođe do nove titule na gren slemovima.

Jasno je da će hrvatski teniser protiv Nadala imati baš težak zadatak. Jedinu pobedu na takmičarskim mečevima zabeležio je 2009. godine u Pekingu, a pre godinu dana na Australijan openu prošao je zahvaljujući predaji Rafe.

Pobednik ovog okršaja će se u četvrtfinalu boriti protiv boljeg iz već pomenutog duela Zverev - Švarcman.

Foto: Reuters, Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara