Umalo senzacija godine: Depresija uz majčinsku energiju ne postoji, ali je Iga nedodirljiva

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 20:40

Naomi Osaka vodila 5:2 u trećem setu protiv trostruke šampionke, ali je eliminisana u drugom kolu Rolan Garosa

Mladost izbledi, prijatelji nestanu kad su najpotrebniji, partnerske ljubavi okončaju se na srceparajuće načine, a majčina nada sve nadživi. Govorili su razni učenjaci i mislioci da "kada je dete rođeno i majka je ponovo rođena", a upravo se to ovih dana događa Naomi Osaki. Osvojila je japanska teniserka četiri grend slem titule u periodu od 2018. do 2021. godine, a onda je mlada igračica potpala pod medijskim pritiskom, priznala da pati od anksioznosti i depresije i pre tri godine se povukla sa Rolan Garosa pred sam početak turnira.

Razmišljala je Osaka da odustane od tenisa, u međuvrmenu zatrudnela i u julu prošle godine postala majka. Sada je potpuno jasno, nova životna uloga udahnula je život Naominoj karijeri, pošto je nekadašnja prva igračica sveta bila na pragu da izbaci aktuelnu vladarku VTA tura, osvajačicu tri od prethodna četiri Kupa musketara i nedodirljivu na šljaci ovog proleća Igu Švjontek. Poljakinja je trijumfovala posle preokreta 2:1 (7:6, 1:6, 7:5), izbacila Poljakinju u drugom kolu i tako sprečila najveću senzaciju u svetu ženskog tenisa od početka 2024. godine.

Izabrane vesti

Ujedinio se koloplet teniskih analitičara, bivših igrača u mišljenju da je Iga Švjontek bogomdana za teren Filip Šatrije, da ima sve predispozicije da postane "ženski Nadal", a onda je izašla na megdan mama Osaki i dobila lekciju kako snaga majčinstva često nadvlada prirodne zakonitosti. Preokrenula je Osaka posle gubitka prvog seta u taj-brejku, počistila Igu u drugom setu 6:1, vodila 5:2 u odlučujućem, imala meč loptu, a onda fizički klonula i izgubila pet uzastopnih gemova.

Pokazala je Švjontek zašto je teniska kraljica od iznenadnog penzionisanja Ešli Barti, a u trećem kolu će se sastati sa pobednicom meča između Čehinje Marije Buzkove i Hrvatice Jane Fet. Zabeležila je Iga 16. uzastopnu pobedu na Rolan Garosu i tako sa 22 godine i 363 dana postala treća najmlađa igračica koje je vezala toliko pobeda u Bulonjskoj šumi. Samo su Monika Seleš i Štefi Graf to uičinile mlađe.


tagovi

Iga ŠvjontekNaomi OsakaRolan GarosRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara