Ulazak u hale

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.19. | 09:11

Jesen stiže u beli sport

Teniska sezona polako se približava kraju, tek nešto više od dva meseca igranja je ostalo pred nama, jesen je sve bliže. Nakon završetka „US open serije” na tvrdim i otvorenim terenima Severne Amerike, koja je kulminirala i završena s njujorškim grend slemom, na redu je ulazak u hale uglavnom u Evropi i Aziji gde takmičare takođe čeka betonska podloga.

Dok se većina najboljih tenisera odmora ili leči, kao naš Novak Đoković koji ima velikih problema sa levim ramenom, ovi nešto slabije plasirani traže prilike za plasman i zaradu na manjim turnirima, kao što ih ove sedmice očekuju u Sankt Peterburgu i Mecu. Iako je takmičenje u ruskom carskom gradu takođe kao u Mecu iz najniže ATP serije 250 basnoslovan nagradni fond od preko milion evra uvek privuče veliki broj kvalitenih tenisera. A naročito domaćih koja polako ali sigurno, predvođeni Danilom Medvedevim i Karenom Hačanovim najavljuju skorašnju dominaciju u svetu belog sporta. Samo još da im se „velika trojka” skloni...

Izabrane vesti

Pored ova dva Top 10 asa, u Sank Peterburgu će se naći i Borna Ćorić, Sten Vavrinka, Mateo Beretini, Tomaš Berdih, ali i naš Laslo Đere. Sve momci koji nikada nisu uzeli trofej na ovom turniru. Prošle godine to je pošlo za rukom Dominiku Timu koji je ovoga puta odlučio da odmori i oporavi se pred ozbiljnije izazove koji slede.

Sa druge strane Evrope, na njenom zapadu, u Mecu kreće novo izdanje Mozel opena, turnira koji se održava u francuskom „zelenom gradu” još od 2003, a koji je 2006. osvojio Đoković, što mu je nakon holandskog Amersforta druga ATP titula u karijeri. Organizatori ovog takmičenja, i pored daleko slabijeg nagradnog fonda od ruskih rivala i ove godine su privukli pristojan broj vrhunskih tenisera, takođe pre svega domaćih, a svakako najkvalitetniji je Marin Čilić. Pored njega sreću u Mecu tražiće, barem prema zvaničnim najavama, Nikoloz Basilašvili, David Gofan, Benoa Per, Luka Puj, aktuelni šampion Žil Simon, Žo Vilfred Conga itd.

A na „lepšoj strani belog sporta” čak tri takmičenja, i to sva tri na Dalekom istoku: u Seulu, Osaki i Guangdžouu. I dok su turniri u Južnoj Koreji i Kini najniže, WTA International kategorije, te im je samim tim i izbor vrhunskih igračica mali, u Japanu je na redu Premier takmičenje koje je privuklo dosta teniskih zvezda.

Svakako najveća među njima je domaća igračica, Naomi Osaka, a tu su i Kiki Bertens (aktulena šampionka iz Seula), Angelika Kerber, Sloun Stivens, Medison Kiz itd.

 

ATP

ST PETERBURG         ST. PETERSBURG OPEN       ATP 250         TVRDA           1.180.000 $    D. TIM - KVOTE
MEC    MOSEL OPEN ATP 250         TVRDA           524.340 €      Ž. SIMON - KVOTE

WTA

OSAKA            TORRAY PP OPEN     PREMIER        TVRDA 823.000 $     K. PLIŠKOVA - KVOTE
GVANGDŽOU GUANGZHOU OPEN   INTERNATIONAL      TVRDA           500.000 $       Ć. VANG - KVOTE
SEUL   KOREA OPEN INTERNATIONAL      TVRDA           250.000          K. BERTENS - KVOTE

* PO KOLONAMA: grad, turnir, kategorija, podloga, nagradni fond, titular

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara