Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Trkanje sa vremenom za nastup na Vimbldonu: Doktor koji je operisao Novaka nije optimističan

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 17:18

“Uvek možemo da sanjamo i da kažemo da će to proći veoma brzo”, kaže Antoan Žerometa

Novak Đoković će se narednih sedmica trkati sa vremenom. Povredio se na Rolan Garosu i operisao meniskus. Nastup na Olimpijskim igrama u Parizu ne bi trebalo, ako ne dođe do komplikacija, da bude doveden u pitanje. Sa Vimbldonom je već drugačija priča.

Srce i glava će želeti da se pojavi u Ol Ingland klabu, međutim, veliko je pitanje koliko je to zapravo realno. Janik Siner ga očekuje na Vimbldonu, no nisu baš svi optimistični. Naročito ne oni koji su dobro upućeni u stanje njegove povrede i kako je tekla operacija.

Izabrane vesti

Doktor Antoan Žerometa je u Parizu izvršio hirurški zahvat, a u razgovoru za L’Ekip nije želeo da daje prognoze kada bi srpski as ponovo mogao na teren, no da se zaključiti da ga ne očekuje u Londonu.

“Uvek možemo da sanjamo i da kažemo da će to proći veoma brzo. Ali, tokom 45 minuta koliko smo proveli sa Novakom, njegovim timom i Vensanom Giljarom, doktorom Teniskog saveza Francuske, bio sam veoma transparentan. Rekao sam da će sve zavisiti od reakcije njegovog kolena”, rekao je Antoan Žerometa za L’Ekip.

Čitava procedura je protekla bez komplikacija, a doktor Antoan Žerometa je zapanjen kako je Novak Đoković uopšte uspeo da završi meč i pobedi Fransiska Serundola.

“S obzirom na tip povrede, ono što je uradio je izvanredno”, poručio je čovek koji je uradio zahvat i dodao:

“Oko 99 odsto ljudi bi otišlo u hitnu pomoć sa blokiranim kolenom. To je mehanička blokada, a realnost je da samo operacijom može da se osposobi. Tako da to dovodi u pitanje pojedine stvari… Bilo je nepravednih kritika i raznih tumačenja, pojedinci su tvrdili da to nije prava povreda, kao kada je 2021. godine osvojio Australijan open sa pocepanim trbušnim mišićem. On je izuzetna osoba”.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara