Tri meč lopte nisu bile dovoljne: Rusi preko Srbije u polufinale Dejvis kupa

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.11.19. | 16:22

Hačanov i Rubljev doneli presudni drugi poen za reprezentaciju Rusije protiv Đokovića i Troickog čime je Srbija završila učešće na prestižnom takmičenju u Madridu

Kockanje se nije ispatilo: Moskovljani bolji od Beograđana za polufinale Dejvis kupa. Novak Đoković i Viktor Troicki nisu uspeli da donesu taj drugi poen, krucijalni za Srbiju u četvrtfinalu prvog izdanja prekoponovanog Dejvis kupa protiv Rusije koja prolazi dalje iako se oslonila na samo dva igrača. Heroji su Andrej Rubljev i Karen Hačanov koji su, nakon polovičnog uspeha u singlu, slavili u veoma uzbudljivom dublu i tako zaključili madridsko odmeravanje sa našom teniskom reprezentacijom pobedom od 2:1, po setovima 6:4, 4:6 i 7:6 (8).

Pošto je situacija bila alarmantna, to jest presudna srpski tim se odlučio za najjaču varijantu, da u dublu igraju Novak i Viktor. Odluka, tačnije klasično kockanje se ispostavilo pogrešnim, da ne iskoristimo neki drugi, teži pridev, jer ne samo da su Rubljev i Hačanov uigraniji, što su nedavno dokazali finalom mastersa u Parizu, već je ova srpska kombinacija bila po svemu sudeći nepotreban rizik.

Izabrane vesti

Em je umoran već preopterećeni najbolji igrač, em je poznato da Nole nikako nije za igru parova, što smo svedočili više puta kada je igrao za reprezentaciju, em su Troicki i Janko Tipsarević bili već koliko-toliko uigrani nakon dva meča u prestonici Španije. A i mogao je Jankela da odigra taj, poslednji meč u karijeri... Možda mu, uostalom, ne bi ni bio poslednji. No ne može se reći da Nole i Vića nisu dali sve od sebe i bili blizu, tako bolno blizu uspeha.

Bilo kako bilo, za nas je ovo takmičenje gotovo, a Rusi zasluženo idu dalje gde će se za prodor u finale boriti sutra protiv Kanade koja je sa 2-1 iznenadila Australiju. Ujedno, Janko Tipsarević je sada i definitivno teniski penzioner i prava je šteta što nije ove sedmice mogao više da pruži za svoju zemlju. Takođe, zlatna generacija iz 2010 je definitivno u španskoj prestonici otpevala labudovu pesmu.

Iako su na samom početku meča Moskovljani delovali ozbiljnije, prva je Srbija došla do brejka i to već u četvrtom gemu. Međutim, naši protivnici su odmah uzvratili istom merom i to na Đokovićev servis, da bi potom i na Viktorov odradili posao i preuzeli inicijativu, a potom i prvi set.

Radost Hačanova i Rubljova

U drugom setu Beograđani su krenuli na sve ili ništa, računajući i na umor Hačanova i Rubljova kojima je to bio svakom po peti meč u Madridu, a nagrada je došla ponovo za vođstvo od 3:1 u gemovima nakon čitave peripetije sa pogrešnim odlukama sudija. Međutim, opet na Đokovićev servis vratili su Moskovljani egal, a pritom je našeg najboljeg tenisera zaboleo problematični desni lakat, te je izuzetno besan odmah zatražio pomoć fizioterapeuta. Nastavio je Novak sa igrom, stisnuo zube i pored očigledne nelagodnosti i stigao je naš tim do tri set poena, Hačanov je prva dva rešio bombama iz servisa, da bi potoms sve prosuo duplom servis greškom.

Ponovo je u trećem setu prvi popustio Đokovićev servis, pošto su Rusi pri 2:2 imali dve vezane brejk lopte, srećom ne uspevši da ih iskoriste. Potom se igralo bukvalno poen za poen, a delovalo je da naš tim ipak ima malu prednost u igri. Ipak, sve je rešeno kako i dolikuje ovako uzbudljivom odmeravanju, u taj-brejku koji je pripao Rusima nakon naše propuštene tri meč lopte našeg tima i zaista velike borbe. Šteta, a bilo smo tako blizu. Novakov bes i Viktorove suze dovoljno govore koliko blizu.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara