©Reuters
©Reuters

Tražio je samo da čiste teren i ni to mu nisu ispunili, Novaka oterale pod nož sumanute odluke

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.06.24. | 17:20

Ako postoji čovek koji nikada nije bio pristalica konvencionalnih operacija to je Novak Đoković, ovog puta će ga sulude odluke organizatora koštati igranja na Vimbldonu i dovođenja u pitanje Olimpijskih igara

Jurišao je najbolji u istoriji na 25. grend slem trofej u karijeri, izvukao se iz prve nemoguće situacije na ovogodišnjim Rolan Garosu kada je preokrenuo rezultat protiv Lorenca Muzetija od 1:2 do 3:2, odigrao odličan prvi set protiv Fransiska Serundola i onda u drugom povredio koleno. Dobio je Novak na samo njemu znan način i duel protiv Argentinca, ali je ne želeći da rizikuje pogoršanje povrede odustao od turnira i danas operisao koleno. Prema prvim projekcijama Novaka čeka trosedmična pauza, što znači da neće biti spreman za Vimbldon, ali verovatno hoće za Olimpijske igre. Novak nikada nije voleo da ide na operacije, najčuvenija je situacija iz 2017. godine kada ja mesecima odugovlačio sa rutinskom operacijom lakta, ali je sada odmah otišao pod nož.

Nisu se organizatori Kupa Musketara nimalo proslavili odlukama ove godine. Najpre su naglim premeštanjem meča između Grigora Dimitrova i Zizua Bergsa na stadion Filip Šatrije učinili da susret trećeg kola Đokovića i Muzetija počne oko 22:40, a kako je meč završen najkasnije u istoriji Rolan Garosa (03:08 posle ponoći), Novak tog jutra nije mogao u krevet pre šest ujutru. Poremeto je prvi igrač sveta bioritam evidentno, ali je svojom supermoći oporavka uspeo da izađe na megdan Serundolu spreman. Onda je usledilo klizanje na šljaci centralnog terena i rasprava sa supervizorom iz koje se jasno zaključuje da se Đoković povredio usled krivice organizatora.

"Povredio sam koleno tako. Klizam sve vreme. Jedina stvar koju tražim od vas je da čistite teren češće. Supervizori su predviđeni da brinu o igračima i ja vam kao igrač govorim, šljaka je loša. Nije u redu“, rekao je Novak supervizoru Vejnu Mekevenu.

Bio je Đoković ogorčen i posle završetka meča, a čini se da je u njegovoj svesti krivica organizatora očigledna.

„Vremenski uslovi su neobični ove godine – mnogo kiše, blatnjav teren, ’teški’ uslovi, vlažnost… Sve to utiče na podlogu koja je živa, baš kao i trava. Na travi se ne može mnogo toga uraditi, na betonu je tako kako je, ali na šljaku možemo da utičemo nekim staranjem o njoj. Po kvalitetu šljake je Rolan Garos najbolji na svetu, ubedljivo, znam ljude koji održavaju šljaku ovde i pričao sam s jednim od njih – da treba da se briše teren na svakoj drugoj-trećoj pauzi. Sunce je danas izašlo, uticalo je na teren, pogotovo na gornji sloj šljake. Ne znam šta su uradili, ali neki deo šljake je sklonjen, kao da nije bilo šljake toliko – sunce i suvi uslovi su uticali na to da postane vrlo klizavo. Povreda kolena mi se dogodila upravo zbog toga – proklizao sam, pao sam mnogo puta… Imam dinamično kretanje, mnogo puta sam padao na teren, ali ovo je jednostavno bilo prečesto. Pričao sam sa sudijom, pitao da li je moguće da se teren očisti – ne baš na svakoj pauzi, ali na svakoj drugoj-trećoj, ne jedino posle kraja seta. Rekla je da će proveriti, razgovarala je sa supervizorom, a odgovor je bio – ne. Tražio sam objašnjenje… Ne upirem ni u koga, samo pokušavam da razumem šta je štetno to za teren ako ga prebrišemo. 

Podsetimo, tokom artroskopije, utvrđeno je da nije reč o teškoj varijanti povrede meniskusa desnog kolena, već o onoj koja ne zahteva tako dugu rehabilitaciju. Oporavak bi trebalo da traje oko tri nedelje, ali to će zavisiti i od drugih faktora, tj, razvoja same rehabilitacije.


tagovi

Novak ĐokovićRolan GarosRolan Garos 2024

Ostale vesti


Najviše komentara