To je ta glava: Rafa opet sa ruba provalije do podviga, polufinale visi o koncu

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.11.19. | 18:04

Nadal preokretom savladao Cicipasa

Ono pre dva dana bilo je da se pamti i prepričava - ovo večeras je potvrda klase.

Rafael Nadal je čovek stvoren za čuda. Možete da igrate najbolji tenis u životu, da osetite miris trijumfa, ali sve dok Bik sa Majorke ne pokaže belu zastavu nije gotovo. Ono što je bolno saznao Danil Medvedev u sredu naučio je i Stefanos Cicipas, protiv kog je Španac izveo manje atraktivan, ali preokret vredan divljenja.

Izabrane vesti

U poslednjem kolu Grupe „Andre Agasi“ Rafa je gubio 0:1 u setovima, sve vreme jurio prednost rivala u odlučujućoj deonici i posle čak četiri propuštene šanse iskoristio petu brejk loptu i doveo publiku u O2 areni u stanje delirijuma – 5:7, 6:4, 7:5.

Mada, ni ovakvim epilogom Nadal nije siguran za plasman u polufinale. Mora da čeka da u završnom meču grupne faze Danil Medvedevapsolutno nezainteresovan, jer je baš ovim porazom Cicipasa ostao bez šansi za polufinale – tuče Aleksandra Zvereva. Ako se to desi Nadal će sa dve pobede biti prvi u grupi i u subotnjem polufinalu bi igrao protiv Rodžera Federera. U suprotnom, trijumf Nemca znači da je on prvi i da će na megdan čudotvorcu iz Bazela, a Cicipas, koji je svakako prošao grupu, namerio bi se na Dominika Tima.

Rafal je Cicipasu naneo prvi poraz na turniru u Londonu i to tako što mu nije dao šansu da mu ugrozi servis. Prvi set je izgubio u taj brejku, a i tad i kasnije toliko je bio siguran u svoje udarce da Stefanoc nije imao šansu da zapreti. Mada, svaka čast i Grku, pošto je spasao čak sedam brejk lopti, međutim, tu poslednju nije mogao. Ruka mu se stegla, pa je pretpro peti poraz u šest međusobnih okršaja.

Nadal je osvojo još 200 ATP bodova i 200.000 evra nagrade, povećao prednost u odnosu na Novaka Đokovića na 840 bodova, a i dalje se nada da bi mogao da pojuri trofej koji nikad nije osvojio u bogatoj karijeri.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara