Tipsin ispraćaj traje: Prvi nosilac u Stokholmu uzeo samo dva gema

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.10.19. | 17:43

Debakl Fabija Fonjinija

Dugo mu već povrede ne daju mira i ne dozvoljavaju da zaigra svoj najbolji tenis. Ali sad kad je i definitivno prihvatio da se protiv prirode ne može Janko Tipsarević želi da ode uz prasak. Teniski svet je čekao da Fabio Fonjini opravda ulogu favorita i isprati Tipsarevića u penziju. Umesto toga dobio je podsetnik koliko Tipsarević zapravo može da bude opasan kad zaigra kako ume. U drugom kolu ATP turnira u Stokholmu ubedljivih 6:1, 6:1 za srpskog tenisera i plasman u četvrtfinale.

Tek da podsetimo one kojima tenis baš nije prvi sportski izbor, Tipsarević u Stokholmu igra svoj poslednji ATP turnir u karijeri. I rešio je da potraje, uprkos tome što su svi očekivali da je ovde kraj. Fonjini je uoči turnira postavljen za prvog nosioca u Stokholmu, sve su šanse išle Italijanu u korist.

Izabrane vesti

Kad ono – međutim. Izgubio je Tipsarević prvi gem seta i to na svoj servis, ali je onda proradio prkos i Janko je pregazio 12. tenisera sveta kao da je u najboljim godinama.

Sad sledi Japanac Juiči Sugita, koji je bio bolji od još jednog Italijana Stefana Travalje sa 7:6 (6), 6:2. Ali ako je mogao Tipsa protiv 12, valjda može i protiv 129. na planeti.

Neka potraje, kad je već poslednje. Jer Dejvis kup u Madridu, na kome će Tipsarević odigrati i poslednje mečeve u karijeri, ipak nije to.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara