Tipsarević: Tenis te čini j...no žilavim!

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.11.19. | 13:46

"Sistem je pritom takav da ti niko ništa ne garantuje. Za sve što si postigao moraš da se mučiš, kopaš i boriš se", izjavio je srpski Dejvis kup reprezentativac u Madridu

Bio je jedan od naših najvećih sportskih talenata uopšte, u juniorskom tenisu nije mu bilo ravnog na planeti, ali kada je prešao u seniore patio je plativši za neozbiljnost i, kako je i sam istakao nadmenost.

No, Janko Tipsarević se ipak probudio, neki kažu previše kasno da ostavi dovoljno dubok trag u belom sportu koliko mu se predviđalo. Njegov put teniskog igrača sada je došao do kraja, a sa četiri osvojena ATP turnira i osmim mestom na ATP listi, ali i titulom u Dejvis kupu, ne može se reći da je proćerdao talenat. Ako ništa ostaće upamćen kao jedan od najbolje vaspitanih i artikulisanh igrača.

Izabrane vesti

Tipsa ove sedmice na finalnom turniru novokomponovanog izdanja Dejvis kupa igra poslednji put i zaista je šteta što su ga upropastile povrede kada je bio najbolji, a koliko je dobar i opasan videlo se i u dublu protiv Japanaca u sredu kada je slavio sa dva taj-brejka u paru sa Viktorom Troickim. Sigurno ima za čim da žali...

"Kad bih imao vremensku mašinu, znam šta bih promenio.", kao i uvek iskren je pred medijima u Madridu Beograđanin, "Nenad Zimonjić je u šali rekao istinu - promenio bih arogantan stav i pretenciozno ponašanje od momenta kada sam postao prvi junior sveta dok nisam počeo da igram moj najbolji seniorski tenis. Bio sam prvi u Evropi do 12 godina, a u svetu do 14, 16 i 18 i osećao sam se nepobedivim, pošto sam igrao sa klincima."

Tipsarević je u vrhunskom tenisu praktično četvrt veka i dobro zna mane i prednosti njegovog sporta. A kao jedan od retkih asova koji zaista duboko razmišlja, savršeno je izdvojio šta je to što beli sport, ali i vhunske igrače čini posebnim.

"Mislim da je od mene neverovatno nezhvalno da kažem da je ovaj, moj sport težak. Zato što isto tako to može da kaže svaki sportista, i šahista, golfer, odbojkaš, košarkaš, fudbaler. Ali ono što zaista osećam kao unikatno za tenis, pošto je individualni sport je to što si konstatno usamljen dok putuješ po svetu. A krenuo si, barem većina nas iz skromnih početaka. Sistem je pritom takav da ti niko ništa ne garantuje. Za sve što si postigao moraš da se mučiš, kopaš i boriš se. Po meni tenis te zaista, zaista čini j...no žilavim! Ja ne znam šampiona ili vrhunskog tenisera koji nije pakleno žilav, ne samo na terenu, nego i van njega. Za Novaka vam garantujem da je tako, pošto smo bliski.", jasan je 35-godišnjak.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara