Tim puca od optimizma: Sazreo sam za grend slem trofej

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 16:47

Novak je, ipak, favorit, smatra Austrijanac

Vreme kada je nova generacija na prstima izlazila na megdan velikoj trojci je prošla. Dominik Tim se plasirao u finale Australijan opena i uoči meča za trofej sa Novakom Đokovićem poručuje da je vreme da se upiše u listu grend slem osvajača.

Istina, Tim biranim rečima govori o kralju Melburna, ali je potpuno ubeđen da ima realne šanse da prvi grend slem pehar u karijeri osvoji u Australiji.
Novak je kralj Melburna, ima sedam titula ovde, pa smatram da ću u finalu imati najtežeg mogućeg protivnika. Nije lako pobediti legende Đokovića, Nadala, Federera, ali mislim da imam šansu, da sam sazreo da osvojim grend slem trofej. Pogotovo što sam ove dve nedelje igrao na izuzetno visokom nivou“, kaže Tim.

Izabrane vesti

Austrijanac je prošle sezone dva puta pobedio Đokovića na jakim turnirima, na Rolan Garosu i na završnom mastersu, pa zato smatra da zna kako može da ga savlada i u Melburnu.
Ključ je u strpljenju, da budem agresivan i da moram da rizikujem. Sigurno je da neće biti lako, međutim, stekao sam dovoljno iskustva na najvećim turnirima da znam šta mi je sve potrebno da bih dobio meč. Igrao sam dva teška meča u prethodne dve runde, ali sam siguran da ću biti potpuno spreman za finale. Novak je svakako favorit, ipak, imam šanse da pobedim“, tvrdi Dominik Tim.

Pored trofeja i miliona, imaće obojica finalista motiv i u ATP listi. Ako Đoković pobedi, vratiće se na prvo mesto svetske liste, dok bi Timu trijumf doneo skok ispred Federera na poziciju broj tri.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara