Težak početak odbrane Melburna za Đokovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.20. | 13:29

Prvi meč aktuelnog šampiona na Australijan openu i mnogo znakova pitanja nakon problematičnog trijumfa nad fanatično upornim Štrufom

Novak Đoković je (očekivano) uspešno započeo odbranu trona na Australijan openu zatvorivši pomalo prosečnom predstavom dan na Rod Lejver areni. Drugi reket sveta je i pored slabije igre u pojedinim periodima meča za dva sata i 16 minua uspeo da slavi protiv za nadigravanje raspoloženog Jan - Lenard Štrufa rezultatom 7:6 (5), 6:2, 2:6 i 6:1. 

Nemac je na početku pružio dobar otpor, zabeležio je i nekoliko lepih poena, da bi prvi put poklekao u šestom gemu. A onda kada je naš as trebalo da privede prvi set u mirnu luku doživeo je, zahvaljujući pre svega svojim grešakama, ali i upornosti Štrufa da mu protivnik uzvrati istom merom. Već tada se moglo osetiti da nešto nije potaman Noletu. Naravno, pre svih raspoloženi protivnik, trenutno 37. reket sveta.

Izabrane vesti

Nemac je tada osokoljen razvojem situacije opustio ruku i zaista lepo zaigrao, dok se naš as mučio sa preciznošću, no uspeo je, po ko zna koji put u karijeri i taj taj-brejk da privede na svoju vodenicu. Drugi set je protekao apsolutno u dominaciji Beograđanina koji je tada konačno našao način kako da bez većih problema probije gotovo fanatičnu odbranu njegovog protivnika. Razigrao se Nole, počeo da pogađa linije, a i servis ga je odlično služio. Napredak u tom segmentu je očigledan u poslednje vreme za Đokovića, posebno pri drugom servisu, što je po svemu sudeći zasluga Gorana Ivaniševića.

Treći deo meča je počeo drugim brejkom Nemca koji je poveo sa 2:0, pre svega zahvaljujući padu koncentracije Novakove. Fokus se, na kratko vratio, egal je uspostavljen, da bi potom Štruf preuzeo set u potpunosti i zasluženo ga osvojio.Pomalo iznerviran što je dopustio protivniku da uđe u četvrti set, Novak je odmah dao gas i došao do brejka, kasnije još jednog i to je bilo to od Štrufa za ovo izdanje Australijan opena.

Na kraju se mora ponoviti da nije bilo sjajno, ali pobedi se u zube ne gleda. Možda je uzrok nešto slabijoj predstavi i velika vlažnost vazduha pod zatvorenim krovom jednog od najvećih tensiekih stadiona na svetu, pošto u Melburnu ceo dan pada jaka kiša koja je napravila haos u rasporedu mečeva.Bilo kako bilo, nije bilo sjajno.No dobro, sve je to proces kroz koji mora da prođe, mada ne treba zaboraviti da Štruf nimalo nije naivan igrač iako mu je ovo treći poraz u isto toliko odmeravanja sa Srbinom.

Panike nema, da bi Đaković stigao do osme titule u Melburnu potrebno je da zabeleži još šest pobeda, a sledeći na nišanu mu je pobednik meča između Japanaca koji učestvuje zahvaljujući specijalnoj pozivnici (vajld kard) organizatora, Tatsume Itoa i srećnom gubitnika iz kvalifikacija, Indijca Prađneša Gunesvarana. Taj meč je trebalo da bude odigran danas, ali je zbog vremenskih neprilika pomerena za utorak.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara