Teška artiljerija puca po pustinji

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.03.18. | 09:00

Nakon Federera i Ćorića, u polufinale Indijan Velsa plasirali se teniski orijaši, Raonić i Del Potro. Večeras od 19 č borbe za finala

Nakon noćašnjih borbi u Indijan Velsu poznat je i drugi polufinalni par. Tako su se Rodžeru Federeru i Borni Ćoriću pridružili Huan Marin del Potro i Miloš Raonić.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 19:05 7633 ATP R.Federer - Coric B. h 1 (-4.5) 1,75
Sub 20:30 7690 ATP Del Potro J. - Raonic M. tb da 1,45
Ukupna kvota2,54

Izabrane vesti

Visoki Argentinac je uspeo da preokrene u četvrtfinalu prvog mastersa u sezoni protiv uvek veoma žilavog Nemca Filipa Kolšrajbera i da slavi sa 3:6, 6:3, 6:4. Njemu će protivnik u borbi za finale biti Raonić koji je konačno, nakon mnogo muka zbog povreda izgleda uspeo da vrati šampionsku formu. Podgoričanin sa kanadskim pasošem je bio bolji od domćeg asa, Sema Kverija takođe u tri seta rezultatom 7:5, 2:6 i 6:3.

Dva iskusna asa već večeras ukrštaju rekete i to nakon što Federer i Ćorić završe svoj polufinalni duel koji počinje do 19 časova po srednjoevropskom vremenu. Fedeks juri ka odbrani trona na jednom od najprestižnijih turnira na svetu i teško da će ga mladi Hrvat zaustaviti. Ne očekujmo ni da mu ozbiljno pripreti, jer je Zagrepčanin tek počeo da se vraća u formu, a i ruku na srce nije klasa koja može da uzdrma najboljeg kada je iole raspoložen. Verujemo u brzu i čistu pobedu meštera iz Bazela, drugu nad ovim protivnikom u isto toliko odmeravanja snaga.

A sasvim "drugu priču" možemo da očekujemo na duelu dva "tornja", 196 cm visokog Raonića i dva centimetara višeg De Potra. Biće ovo njihov četvrti susret, a Kanađanin vodi sa 2-1. Zanimljivo je da su sva tri meča do sada odigrali u veoma sličnim uslovima kao u Indijan Velsu, to jest na otvorenim, tvrdim terenima. Ovaj put favorit je Argentinac koji je trenutno konstatniji tako da se vratio među Top 10 na svetu i sada je osmi. Sa druge strane, Raonić se polako vraća i ovo mu je prvo polufinale nakon skoro godinu dana pauze.

Foto: Action Images


tagovi

Huan Martin Del PotroMiloš Raonićbet analizaIndijan VelsATPRodžer FedererBorna Ćorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara