Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Tajna karijere Ajronmena Đokovića: Preživljavanje je igrati u ovakvim uslovima

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 00:04

Novak se pojavio na konferenciji vidno raspoložen za šalu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Večernja teniska sesija na Filip Šatrijeu podrazumevala je i kraću konferenciju za medije od uobičajne. Međutim, Novak Đoković se na njoj pojavio posebno raspoložen za šalu. Nisu uspeli strani novinari da poremete raspoloženje Novaka Đokovića iako su se na početku osvrtali na detalj s kraja prethodnog meča, te potonje Novakove izjave o Kosovu i Metohiji.

Izabrane vesti

"Ne marim da kažem to, rekao bih ponovo. Svestan sam da mnogo ljudi se ne slaže, ali to je, šta je, ali ja stojim uz to. Bez drame na Grend slemu ne mogu i to je to", rekao je Novak, pa na sledeće pitanje sličnog prizvuka odgovorio: "Ne želim više to da komentarišem, rekao sam šta sam rekao."

Naredno je bilo upućeno detalju koji je brzinom svetlosti počeo da se širi društvenim mrežama - stvarčicom zalepljenom na Đokovićeve grudi koja se ukazala nakon što je srpski teniser na pauzi između setova skinuo majicu.

"Kada sam bio mali obožavao sam Ajronmena. Želeo sam da budem kao Ajronmen, a moj tim je razvio specijalnu nano-tehnologiju, dostavlja mi to na terenu. To je najveća tajna moje karijere, zbog toga i igram ovako dobro. Da nema toga ne bih sada sedeo ovde."

Muku je Đoković mučio sa vetrom tokom prvog seta, toliko puta mu je isterao slajs u aut, onemogućio da se adekvatno namesti na udarac. Objasnio je koliko vetar na koji se danas žalio i Karlos Alkaras zaista pravi problema teniserima.

"To je preživljavanje. Toliko se troši energije i fizički i mentalno u ovakvim uslovima. Izbačen si iz neke zone komfora, u jednim uslovima se zagrevaš, u drugim igraš. Nepredvidivo je gde duva vetar. Uglavnom je to bilo sa jedne strane, menajanje pravca, utiče na poziciju na terenu, koordinaciju, balans, egzekuciju udaraca, taktiku. Sa jedne strane, set i po i on i ja nismo imali prvi servis. Prvi servis smo servirali kao drugi... Uglavnom kik, baciš lopticu, ona ode tri metra dalje. Ne možeš da je juriš, nezgodno je za ritam, ali to se ne vidi na televiziji. Nije prvi put, ali ne sećam se da je ovoliko dana zaredom u Parizu duvao ovako ekstremno jak vetar. Nije uživanje igrati u takvim uslovima. Više je snalaženje i preživljavanje, da budeš veštiji, da se snađeš bolje od protivnika, to je bio slučaj u prvom setu. Posle sam se malo adaptirao, znao sam kako da pronađem nivo igre, podigao sam kvalitet tenisa i odrazilo se na rezultat", zaključio je Đoković.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara