Aleksander Zverev (©Reuters)
Aleksander Zverev (©Reuters)

Svi parovi muškog singla: Zverev preživeo set loptu, da li nas čeka Novakova naplata duga?

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.07.24. | 21:01

Nemac se mučio u prvom setu, ali je na kraju savladao Alekseja Popiria sa 7:5, 6:3

Aktuelni šampion ide dalje, napumpan samopouzdanjem. Aleksej Popirin mu je bio dostojan rival, ali nije mogao da zaustavi Aleksandera Zvereva na putu ka četvrtfinalu Olimpijskig igara u Parizu – 7:5, 6:3.

Popirin, 63. teniser sveta, šansu je propustio u prvom setu kada je vodio sa 5:4 i 40:30, ali nije uspeo da set loptu pretvori u opipljivu prednost. Umesto toga prepustio je Zverevu naredna tri gema, a onda mnogo lakše i Nemac je prošao među osam najboljih.

Izabrane vesti

Tamo će se odmeriti sa Lorencom Musetijem, koji je prethodno eliminisao Tejlora Frica sa 6:4, 7:5. A ako Zverev i tamo pobedi, mada Museti igra u životnoj formi, moguće će da ćemo u polufinalu gledati reprizu iz Tokija kada je sada četvrti teniser sveta šokirao Novaka Đokovića.

Da bi dobio priliku da mu se revanšira, srpski as će prethodno morati da savlada neugodnog Stefanosa Cicipasa. Pa tek onda da razmišlja o naplati duga Zverevu, a ni to neće biti lak zadatak imajući u vidu da je Nemac ove sezone igrao i finale Rolan Garosa u kome ga je zaustavio Karlos Alkaraz.

Dodajmo i da je Kasper Rud u ranijem meču savladao Fransiska Serundola sa 6:3, 6:4 što znači da sada imamo sve parove četvrtfinala.

MUŠKI SINGL, ČETVRTFINALE

Novak Đoković (Srbija) – Stefanos Cicipas (Grčka)

Aleksander Zverev (Nemačka) – Lorenco Museti (Italija)

Kasper Rud (Norveška) – Feliks Ože Alijasim (Kanada)

Tomi Pol (SAD) – Karlos Alkaraz (Španija)


tagovi

Aleksander ZverevPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara