Tomi Pol (Reuters)
Tomi Pol (Reuters)

Sve jači turnir u Beogradu: Posle Tijafoa i Vavrinke, potvrdila trojica top 20 igrača

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 18:20

Aleks De Minor, Lorenco Muzeti i Tomi Pol igraće u Srbiji na ATP 250 turniru koji traje od 2. do 9. novembra

Nakon 2022. godine i Serbia Opena na dorćolskoj šljaci, beogradska publika ponovo će imati prilike da gleda vrhunski tenis, ovoga puta na betonu u Beogradskoj areni. Iz dana u dan, Belgrade Open, turnir koji je zbog operativnih problema izmešten iz španskog Hihona u prestonicu Srbije, sve je jači.

Prvo veliko ime koje je potvrdilo učešće bio je 17. teniser sveta Frensis Tijafo, nakon njega i legendarni Stan Vavrinka odazvao se pozivu organizatora, a tokom dana, zeleno svetlo ATP 250 turniru koji je na programu od 2. do 9. novembra dala su još tri momka iz top 20 društva - Aleksa De Minor, Lorenco Muzeti i Tomi Pol.

Izabrane vesti

Za sada, najboljeg tenisera Australije i 11. igrača sveta čeka status prvog nosioca i on će u Beogradu tražiti treću titulu ove godine nakon osvajanja turnira u Hertongenbošu i Akapulku. Kada je reč o Muzetiju, bronzani sa Olimpijskih igara u Parizu kao 18. igrač planete biće jedan od favorita u glavnom gradu Srbije, kao i Tomi Pol, osvajač titula u Dalasu i Kvinsu ove sezone.

Pomenuta petorica tenisera u zbiru imaju 33 titule. Naravno, najviše ih je u vlasništvu Vavrinke, čak 16, De Minor će u Srbiji juriti jubilarnu desetu, Amerikanci Tijafo i Pol imaju po tri, dok je Muzeti za sada podigao dva pehara. Nadamo se da nas u narednim danima očekuje potvrda i nekog top 10 igrača.

Podsetimo da je Andrej Rubljov igrao pre dve godine u Srbiji i da je dobio uskršnje finale protiv Novaka Đokovića, kao i da je Rus pre godinu dana nastupio na Srpska Openu u Banjaluci. Po logici stvari, možda je najrealnije da iz top 10 društva pristane upravo on ili Grigor Dimitrov, veliki prijatelj Đokovića koji neće učestvovati u rodnom gradu.


tagovi

Tomi PolLorenco Muzeti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara