"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Svaka čast Simonu, ali se zna ko je kralj Australije! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.01.16. | 09:36

Novak Đoković posle četiri i po sata borbe eliminisao žilavog Francuza i prošao u četvrtfinale - 3:2 (6:3, 6:7, 6:4, 4:6, 6:3)

Novak Đoković

Novak Đoković je uspeo da se plasira u peto uzastopno četvrtfinale Australijen opena, ali se đavolski namučio protiv Francuza Žila Simona, koji je pao posle velike borbe u pet setova - 3:2 (6:3, 6:7, 6:4, 4:6, 6:3).

Izabrane vesti

Puna četiri i po časa lomio je Đoković otpor Francuza, koji se pokazao kao težak rival, iako je nakon prvog seta izgledalo da najbolji teniser sveta neće imati problema da zabeleži trijumf. Novak se od starta mučio, a nakon po jednog brejka na obe strane i 3:3, vezao je tri uzastopna gema, napravio novi brejk u osmom, i posle sat vremena borbe dobio prvi set sa 6:3.

U drugom je usledilo novo mučenje. Simon je zaigrao drčno, leteo je po terenu, a Novak je bio neprepoznatljiv. Pravio je Srbin veliki broj grešaka, a nakon klackalice bez brejka, Francuz je u taj-brejku potpuno nadigrao Đokovića i trijumfom od 7:1 izjednačio na 1:1 u setovima.

Treba reći da je Simon stvarno odigrao sjajan meč, prosto je leteo po terenu i dao sve od sebe da namuči Novaka. Koliko je Francuz bio dobar videlo se u prva dva seta, kada je osvojio nekoliko stvarno teških poena, samo na upornost. Ali, nakon svega, ostaće mu samo ti poeni, kao lepa uspomena, jer je izgubio od nesumnjivo boljeg rivala.  

Ovo je, ujedno, bio i prvi izgubljeni set za Đokovića pre četvrtfinala, jer je u prethodnih pet Australijen opena svaki put stizao do poslednjih osam bez izgubljenog seta.

Treći set je takođe doneo dosta izjednačenu borbu. Do rezultata 4:4 obojica su po jednom izgubili servis, a onda je kod prednosti od 5:4 za Srbina, Simon psihički popustio, Novak je napravio još jedan brejk, dobio set sa 6:4 i poveo sa 2:1.

U četvrtom setu videli smo ponovo fantastičnu borbu koja je trajala ponovo sat vremena. Đoković je preterivao sa drop-šotovima, retko koji mu je uspevao, pa je zbog njih i pao u finišu ovog seta. Simon je prvo napravio brejk za 5:4, a zatim na svoj servis, posle velike borbe, osvojio i deseti gem za 2:2 u setovima.

Tako je meč ušao u odlučujući peti set, Đoković je promenio majicu, žutu je zamenio belom i to kao da mu je dalo neku novu snagu. Posle dva dobijena gema na svoj servis, napravio je brejk u četvrtom, poveo sa 3:1 i do kraja rutinski odradio posao. Još jednim brejkom za 5:1 potpuno je slomio Francuza. Dobio ga je sa 6:2 i upravo je ovaj peti set odluke pokazao razliku između pravog teniskog šampiona i trenutno 15. igrača sveta. 

Novak Đoković, obejktivno, nije bio danas na nivou na koji nas je navikao prethodnih dana, i to treba reći. Ali, slavio je što je najvažnije, i prošao u četvrtfinale, a to je odlika pravih šampiona, da pobeđuju i onda kada im ne ide. Imaće Srbin dovoljno vremena da analizira ovaj težak meč i psihički još jači uđe u čak 27. uzastopno četvrtfinale na grend slemovima.

Rival Novaka Đokovića u četvrtfinalu Australijen opena biće Japanac Kei Nišikori, koji je u prethodnoj rundi ekspresno eliminisao Francuza Žoa-Vilfreda Congu sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:4).   

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žil SimonNovak ĐokovićAustralijen open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara