(Reuters)
(Reuters)

Što ga više osporavaju, Nadal sve bolji: Još jedan maraton, još jedan preokret

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.24. | 15:43

Rafa posle 25 i po meseci u finalu nekog turnira

Ne obazire se Rafael Nadal na mišljenja drugih. Govore da je star, da mu gotov, da je uništen, a on pobeđuje. Bez obzira što se bliži kraju karijere, Španac demonstrira zadivljujuću volju za tenisom, što je dokazao u manje od 24 sata.

Najpre je u petak proveo četiri sata i jedan minut kako bi eliminisao Mariana Navonea, da bi posle Argentinca uzeo meru i Dujeu Ajdukoviću i preko talentovanog Hrvata se plasirao u finale turnira u Baštadu – 2:1. Opet je bilo maratonski, ali skoro duplo manje nego dan ranije, ponovo je morao Bik sa Maljorke da juri zaostatak, ali je još jednom pokazao mentalnu čvrstinu i slavio preokretom (4:6, 6:3, 6:4).

Izabrane vesti

Tako je Nadal uspeo da se domogne prvog finala posle 25 i po meseci. Toliko je prošlo otkako je u borbi za trofej na Rolan Garosu 2022. savladao Kaspera Ruda i posle toga ga nije bilo u završnicama, najviše zbog zdravstvenih problema. Muče ga i dalje, međutim, Rafa toliko želi da učestvuje na Olimpijskim igrama u Parizu da mu ovaj turnir u Švedskoj služi kao priprema.

A imaće šansu da ga osvoji.

Uvek je lepo plasirati se u finale, konačno sam u prilci da dobijam mečeve jedan za drugim, što nisam uspevao u poslednje dve godine. Dosta stvari mi se desilo posle operacije kuka, ali se i dalje borim. Nadam se da ću u nedelju uspeti još malo da podignem kvalitet igre“, rekao je Španac.

Protivnik Nadalu u borbi za pehar biće pobednik duela Tirante – Borges.


tagovi

Rafael NadalTenisATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara