Laslo Đere je prvi nosilac Katar opena
Laslo Đere je prvi nosilac Katar opena

Srpski teniski triling novu sezonu otvara u Dohi

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.11.19. | 15:35

Na spisku učesnika Katar opena (6-12. januar) Đere, Krajinović i Kecmanović

Posledice uvođenja novog takmičenja teniskih reprezentacija na početku sezone, ATP kupa već osećaju turniri koji se igraju u isto vreme, tokom prve dve sedmice nove 2020.

Tako je Katar open, koji je zahvaljujući odličnim uslovima za pripreme, ali pre svega velikom budžetu (1,4 miliona dolara što je rekord za kategoriju ATP 250) dovodio obavezno barem jednog iz "velike trojke" (ove godine je to bio Novak Đoković), spao je da za ovo izdanje, koje je na programu od šestog do 12. januara 2020. nema niti jednog tenisera iz prvih 10 na svetskoj listi. Šta više, malo je svetski poznatih igrača, a trenutno je prvi nosilac Laslo Đere.

Izabrane vesti

As iz Sente je  38. na ATP lestvici, a uz Filipa Krajinovića i Miomira Kecmanovića predvodi triling naših igrača koji će novu sezonu započeti u prestonici Katara. Pored njih, za sada je od većih teniskih imena tu Aleksander Dolgopolov, Ukrajinac koji se nakon serije povreda vraća na teren posle više od godinu dana, kao i tri Francuza, Rišar Gaske, Žeremi Šardi i Pjer-Ig Erber.

Naš najbolji teniser, Novak Đoković završne pripreme za novu sezonu odraditće na pozivnom takmičenju u Abu Dabiju (19-21. decembar) gde brani titulu, a onda pravo ide za Australiju gde će zajedno sa Dušanom Lajovićem i Nikolom Milojevićem učestvovati na već pomenutom ATP kupu (3-12. januar). Srpska reprezentacija je postavljena za prvog nosioca, a na početku se bori u Brizbejnu u okviru Grupe A sa tri izuzetno jaka protivnika, Francuskom, Južnoafričkom Republikom i Čileom.

(Foto: MNpress)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara