KONKAKAF odložio finale Lige nacija

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.04.20. | 11:20

Kao i mečeve Gold kupa

Paklena borba, a zapravo više iščekivanje kad će proći pretnja virusa korona svakodnevno utiče na redovan život. Jer bukvalno sve što je ranije dogovoreno, sada pada u vodu.

Pa tako i sportska takmičenja koja se jedno za drugim otkazuju, od Olimpijskih igara do Eura. Listi se sinoć prikljućio i KONKAKAF, to jest Konfederacija fudbalskih saveza Severne, Centralne Amerike i Kariba. Odlučeno je da trenutno nema nikakvog smisla očekivati takmičenje kada je Kovid-19 tek počeo svoj pir u tom delu sveta, te će mečevi završnog turnira tamošnje Lige nacija biti odložena na neodređeni period, kao i kvalifikacione utakmice Gold kupa.

Izabrane vesti

Oba takmičenja su bili datumirana za jun. Planirano je da se finale, to jesr fajnal-for Lige nacija održi u Teksasu gde bi se u polufinalu sastali SAD – Honduras i Meksiko – Kosta Rika. Polufinala su bila zakazana za 4. jun, a finale i treće mesto tri dana kasnije u Hjustonu.  

Zanimljivo je ipak da je Nikaragva upravo iz tog dela sveta, a da tamo nema problema sa Kovidom-19 te se održavaju sva sportska takmičenja. Između ostalih MOZZART daje i kvote za tamošnji fudbal i bejzbol.           

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara