Srbi 1/3 u drugom kolu Dohe

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.01.20. | 19:26

Kecmanović prošao, Krajinović i Đere ispali

Loš dan za srpske tenisere u Dohi. Trojica su izašla na teren, u okviru drugog kola turnira, ali samo jedan je prošao dalje. Miomir Kecmanović se probio do treće runde, a Laslo Đere i Filip Krajinović su završili nastupe.

Kecmanović je imao težak zadatak, pošto mu je rival bio nekadašnji grend slem finalista Žo-Vilfred Conga. Mladi srpski teniser je posle sat i 15 minute igre slavio u dva seta – 7:6, 6:1.

Izabrane vesti

Sjajan tenis je viđen u prvom setu, u kojem sve do taj-brejka viđena je samo jedna brejk šansa i to je imao Kecmanović. U tom odlučujućem delu igre najpre je Miomir imao set loptu (6:5), pa je Conga imao tri, da bi na kraju, ipak, srpski teniser dobio set rezultatom 11:9 u taj-brejku. To kao da je potpuno slomilo Congu, koji nije mogao da se prepozna na terenu u nastavku, pa je Kecmanović drugi set dobio sa 6:1 za 20 minuta igre.

Naredni rival srpskom teniseru u četvrtfinalu biće Marton Fučovič.

Laslo Đere je neočekivano lako izgubio meč od Pjera-Iga Erbera. Francuz je sa 6:1, 6:3 pregazio tenisera iz Sente i protutnjao do naredne runde takmičenja, gde će ga čekati Andrej Rubljev.

Turnir je završen i za Filipa Krajinovića. On je igrao tri seta protiv Fernanda Verdaska, ali u tom trećem je odigrao očajno i glatko ga izgubi – 7:5, 4:6, 6:0.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara