Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Španac sa kojim se sreće samo na Slemovima Novakova prepreka broj dva u Parizu

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.05.24. | 09:40

Đoković danas protiv Karbalesa Baene, na terenu i Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Olga Danilović

Prvi meč protiv Pjera-Iga Erbera (3:0) pokazao je da Novak Đoković nije još ni blizu top forme, ali da mu želja i volja ne nedostaju. Da je koncentrisan, raspoložen, što bi moglo da bude dobar znak pred nastavak takmičenja na Rolan Garosu.

Na drugoj stanici na tom putu ka odbrani trofeja Đokovića čeka čovek kojeg sreće samo na grend slemovima. Roberto Karbales Baena, 63. teniser sveta, igrao je dva puta do sada protiv Najvećeg svih vremena: jednom na Australijan openu i jednom na US openu. Oba puta je izgubio sa 3:0. Treći susret i ponovo na grend slemu, ovog puta je zemljana podloga u pitanju, a tu bi, po logici stvari, Španac trebalo bolje da se snalazi nego na betonu.

Izabrane vesti

Papir kaže da bi Karbales Baena trebalo da bude dobar sparing partner Đokoviću u drugoj rundi Rolan Garosa. Međutim, ne bi trebalo da bude i neka opasnost, pošto je Španac u dosta skromnoj formi stigao u Pariz: u Madridu je ispao u drugom kolu, kao i u u Rimu, potom se oprobao u Bordou, gde je odmah završio takmičenje, išao je i u Ženevu, gde je igrao i Đoković, a tamo je dobacio do drugog kola. Dakle, ništa zbog čega se španski teniser može označiti kao opasnost po Novaka.

Jedino stoji i dalje ona nepoznanica, koja cele sezone titra kao upitnik iznad Đokovića, što mu se dešavaju neki neočekivani porazi, neobjašnjivi padovi u igri, povremena odsutnost. Ali, ovo je grend slem, ovo je prvi iz serije turnira koje je srpski as ocenio kao prioritet u sezoni, pa će se valjda i te „crne rupe“ u Novakovoj igri smanjivati do nestajanja u završnici takmičenja.

Meč je upisan u plan i program da počinje ne pre 15 časova, mada će to zavisiti od toka dva duela koja će se igrati na „Filip Šatrijeu“ pre toga.

Prvi od srpskih predstavnika na teren će Miomir Kecmanović, kojeg od 11 časova čeka duel sa petim teniserom sveta Danilom Medvedovim.

Miomir se dobro namučio u prvom kolu protiv Brazilca Monteira (3:1), a sada ga čeka velika prepreka, iako Medvedev ne važi za igrača koji briljira na zemlji. Ipak, u tri dosadašnja duela, među kojima i jedan na šljaci, Rus vodi 3:0 protiv Kecmanovića.

Na teren će danas i Dušan Lajović, koji će imati težak zadatak protiv 12. nosioca Tejlora Frica.

Za Amerikance je godinama važila teorija da ne znaju da igraju na šljaci, međutim, Fric je imao neka prilično dobra izdanja na zemljanoj podlozi, mada nije uspeo da osvoji nijednu titulu na njoj.

Lajović ima ponovo sezonu sa dosta oscilacija, ali je u prvom kolu upisao veliku pobedu nad Romanom Safijulinom (3:2), koji je bolje rangirani teniser od njega. Dušan ima skor 1:1 sa Fricom, a pobedu je upisao baš na šljaci, u Lionu, doduše još pre pet godina.

Poslednja srpska teniserka u Parizu Olga Danilović će imati takođe težak zadatak, jer je čeka sa druge strane mreže Danijel Kolins, deseta teniserka sveta.

Amerikanka je u sjajnoj formi došla u Pariz, pošto je u Strazburu došla do finala, gde je izgubila od Medison Kiz. Ipak, pre mesec dana u Madridu je Danilovićeva igra sa Kolins i izgubila u jako tesnom duelu sa 2:1 u setovima – 4:6, 6:4, 7:6. Rolan Garos je idealna prilika za revanš.


tagovi

Novak ĐokovićDušan LajovićMiomir KecmanovićOlga DanilovićRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara