Van Rijthoven (© Reuters)
Van Rijthoven (© Reuters)

Senzacija iz Holandije: Anonimus vezao osam pobeda na travi i igra osminu finala Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 14:50

Tim van Rajthoven čeka ishod srpskog derbija za plasman u četvrtfinale

Čudo iz Holandije u osmini finala Vimbldona. Do pre desetak dana jedva da su pasionirani ljubitelji tenisa čuli za Tima van Rajthovena, a sad je 25-godišnjak iz Rosendala postigao najveći uspeh u karijeri plasmanom među 16 najboljih na trećem grend slemu sezone.

Rajthoven je u trećoj rundi Otvorenog prvenstva Velike Britanije savladao Nikoloza Bašiašvilija, u tri seta (6:4, 6:3, 6:4) što je veliko iznenađenje, ako se zna da je Gruzin došao na ovaj tuirnir kao 26. igrač sveta, dok je Tim 104. na ATP listi. Samo što se na terenu to nije videlo, delovalo je kao da su uloge zamenjene, pa će anonimus na crtu boljem iz srpskog duela Novak Đoković – Miomir Kecmanović.

Izabrane vesti

Da je u velikom naletu Rajthoven je dokazao tako što je najpre osvojio turnir u Hertogenbošu. Na taj turnir je stigap kao 205. teniser planete, prethodno na deset čelendžera – uključujući i jedan na travi – nije imao uspeha, a onda je dobio pet mečeva vrednih prve titule otkako je profesionalac, plus ova tri na Vilmbldonu i premijerno će igrati osminu finala grend slema.

Na taj način je Van Rajthoven postao tek sedmi teniser u poslednjih godina plasiran ispod 100. mesta na ATP listi da je obezbedio plasmah u četvrto kolo Vimbldona. Prethodno su to uspeli Bejker, Manarino, Kubot, Kirjos, Kudla i Gulbis.

Jedino što mu ovi rezultati neće doneti pomak u poretku najboljih tenisera sveta, jer se na ovogodišnjem Vimbldonu bodovi ne računaju. Da je drugačije, ušao bi u TOP 100.


tagovi

ATPVimbldonVimbldonaTenisTim van Rajthoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara