Senzacija! Alkaras ispao na startu mastersa u Parizu

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 22:31

Poraz Španca od Rusa Romana Safijulina mogao bi da bude presudan čak i po pitanju bitke za poziciju „broj jedan“ do kraja godine, s obzirom da je mladi Španac u glavnom gradu Francuske „branio“ četvrtfinale, pa se može reći da sada ima 50 odsto manje šanse da na kraju godine bude ispred Novaka Đokovića

Kakav šok na startu mastersa u Parizu! Drugi teniser sveta, Španac Karlos Alkaras eliminisan je od Rusa Romana Safijulina u dva seta – 6:3, 6:4. Safijulin je trenutno 45. teniser sveta, do glavnog žreba stigao kroz kvalifikacije, a u prvoj rundi u Parizu eliminisao je Francuza Aleksandra Milera, takođe sa 2:0 u setovima.

Meč je trajao 99 minuta i mogao bi da bude presudan čak i po pitanju bitke za poziciju „broj jedan“ do kraja godine, s obzirom da je mladi Španac u glavnom gradu Francuske „branio“ četvrtfinale iz prošle godine, pa se može reći da sada ima 50 odsto manje šanse da na kraju godine bude na vodećoj poziciji ATP liste, ispred Novaka Đokovića.

Izabrane vesti

Bio je prvi međusobni okršaj dvojice tenisera, a Safijulin je u oba seta igrao impresivno. Prvi je okončao u svoju korist za svega 38 minuta, napravivši dve brejk lopte, od čega onu ključnu pri rezultatu 4:3 u gemovima.

Ipak, o načinu povratka u drugom setu će se dosta pričati, s obzrom da je Alkaras vodio sa 3:1 i imao brejk prednosti, ali je onda usledio furiozni nalet ruskog igrača. Safijulin je vezao četiri osvojena gema, napravio dva vezana brejka i došao do ogromnih 5:3. Španac se u poslednjem gemu silno borio i na sve načine pokušavao da ostane u meču, odbranio je i jednu meč loptu, ali nije imao snage i za drugu, pa je ruski teniser zasluženo stigao do jedne od najvećih pobeda u karijeri.

Zanimljivo, Alkaras je čitav meč okončao bez ijednog osvojenog asa. Imao je nešto bolji procente servisa i neznatno manje iznuđenih grešaka (10-7), ali je energetski bio daleko ispod svojih najboljih izdanja. Povremeno je delovao utučeno i bezvoljno, ali su sve to bile posledice odlične partije i velikog nadahnuća protivnika. Rusu su kvalifikacije i jedan meč više u glavnom žrebu prijali da razigran i pun samopouzdanja dočeka današnji okršaj. Sve to je maksimalno iskoristio i zasluženo prošao dalje.

U borbi za četvrtfinale Safijulin će igrati protiv svog sunarodnika Karena Hačanova, koji je danas eliminisao srpskog tenisera Lasla Đerea. Roman i Karen su se pre nedelju dana sastali u Beču, a Hačanov je slavio u dva seta sa po 6:4.


tagovi

Roman SafijulinKarlos AlkarasATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara