Međedović (©Reuters)
Međedović (©Reuters)

Ruski „medved“ jači od srpskog: Hamad propustio šansu za pobedu karijere

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 22:09

Medvedev eliminisao Međedovića – 2:1

Sudar ruskog i srpskog „medveda“ u Rimu pripao je starijem, iskusnijem, u ovom trenutku boljem. Makar za nijansu ovog puta.

Danil Medvedev je u trećem kolu mastersa u Rimu savladao Hamada Međedovića u spektakularnom meču koji je trajao dva sata i pedeset tri minuta – 7:6, 2:6, 7:5. Mladi srpski teniser je odigrao odličan meč, ali nije imao snage da dobije daleko iskusnijeg igrača, trenutno četvrtog, a nekada prvog igrača na ATP listi.

Izabrane vesti

Veliku šansu ispustio je Međedović, koji je u prvom setu imao set loptu, ali je nije iskoristio. Ko zna čija bi se pesma pevala na kraju da ruka nije zadrhtala srpskom teniseru...

Medvedev je bolje ušao meč i već u prvom gemu oduzeo servis Međedoviću. U osmom gemu prvog seta Hamad je nakon nekoliko grešaka Rusa uspeo da napravi brejk i izjednači rezultat na 4:4, ali u sledeća dva gema viđena su dva brejka. Ipak, velika prilika ukazala se srpskom teniseru kod rezultata 6:5, imao je Međedović imao set loptu koji je Medvedev spasao i odveo prvi set u taj-brejk u kojim se bolje snašao i dobio ga sa 7:5, posle 65 minuta igre. U prvom setu Međedović je imao 18 neiznuđenih grešaka dok je njegov protivnik imao čak deset manje.

Na startu drugog seta Hamad Međedović je počeo da igra mnogo bolje, u prvom gemu je imao četiri brejk lopte koje nije iskoristio, ali je već u sledećem gemu protivnika uspeo da napravi brejk i povede sa 2:1. Nastavio je pulen Viktora Troickog sa agresivnijom igru, ponovo uspeo da oduzme servis Rusu i povede sa 5:2, potom je sigurnim servisama stigao do izjednačenja u setovima - 6:2.

I jedan i drugi teniser su u odlučujućem setu krenulu sigurno, ali je Medvedev pri rezultatu 2:1 oduzeo servis Međedoviću i poveo sa 4:1. Međutim, uporni, hrabri Hamed je skupio poslednje atome snage, odbio je da pokaže belu zastavu i uspeo je da dođe do izjednačenja (4:4). Od tog trenutka oba tenisera su bila sigurna na svojim servisima do 6:5 kada je Medvedev napravio brejk i uspeo da osvoji treći set rezultatom.

U sledećem kolu Danil Medvedev će igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.


tagovi

Hamad MeđedovićDanil Medvedevatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara