Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Rafa obradovao svoje navijače - prijavio se za US Open

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 02:10

Španac iskoristio zaštićeni rejting

Prvo pobeda nad Leom Borgom, sinom teniske legende Bjerna Borga, a onda još jedna lepa vest za navijače Rafaela Nadala. Kako prenose svetski mediji, Španac je iskoristio zaštićeni rejting na osnovu duge pauze zbog povrede da bi se našao u glavnom žrebu ovogodišnjeg US Opena. To ne znači nužno i da će igrati u Sjedinjenim Američkim Državama, ali pokazuje da Rafa razmišlja u tom pravcu.

Prethodno ga čeka nastavak učešća na turniru u švedskom Baštadu, gde se priprema za predstojeće Olimpijske igre. Nadalov plan je da u Parizu nastupi i u singlu i u dublu, zajedno sa Karlosom Alkarasom, a kako stvari stoje, ne želi da to bude i njegov poslednji turnir u karijeri.

Izabrane vesti

Nakon ispadanja već u prvom kolu Rolan Garosa, pošto ga je savladao Aleksander Zverev, španski as je odlučio da propusti Vimbldon i na turniru serije 250, koji se igra na šljaci, hvata formu za mečeve u Francuskoj, koji će se igrati na terenima njegovog omiljenog gren slema - Rolan Garosa.

Što se tiče US Opena, turnir će početi 26. avgusta, a ukoliko bude igrao, biće to Nadalov povratak na poslednji gren slem sezone pošto ga je prošle sezone propustio zbog povrede. Prethodno je 2022. eliminisan u četvrtom kolu od Frensisa Tijafoa sa 1:3 u setovima.

Dosad je Španac četiri puta osvajao Otvoreno prvenstvo SAD, ali je poslednji pehar u Njujorku podigao pre pet godina, 2019. kada je u finalu pobedio Danila Medvedeva.


tagovi

Rafael NadalUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara