Rafael Nadal i Novak Đoković (©Reuters)
Rafael Nadal i Novak Đoković (©Reuters)

Rafa Nadal bez milosti prema Đokoviću: Svaka odluka vuče posledice, vakciniši se!

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 08:56

“Da je hteo da igra na Australijan openu, igrao bi bez problema”, dodaje Španac

Nikada to nisu bili prijateljski odnosi, posebno ne sa Rodžerom Federerom, uvek je on konkurenciju gledao sa visine, ali sa Rafaelom Nadalom ipak je Novak Đoković bio nešto prisniji. Međutim, kad se pojavila realna mogućnost da im Novak Đoković oduzme status najboljih u istoriji i Španac je zaoštrio ton. Pa dok komentariše neprijatnu Đokovićevu situaciju u Melburnu, Nadal ne pokazuje nimalo samilosti prema najvećem takmacu.

Izabrane vesti

Da je hteo, igrao bi u Australiji bez problema. Sam je odlučio, svako je slobodan da to čini, ali te odluke vuku određene posledice”, rekao je Nadal.

Iako priznaje – možda i kurtoazno – da oseća neku vrstu sažaljenja, javno kaže: odgovornost je na Đokoviću, ne na organizatorima Australijan opena.

Mesecima je znao kakvi su uslovi za ulazak u zemlju. Odlučio je kako je odlučio”.

Nadal je inače i sam nedavno preležao korona virus, pa možda i zbog toga nema previše tolerancije prema onima koji ne žele da se vakcinišu.

Svet je dovoljno propatio, moraš da se vakcinišeš”.

Ako za Novaka nema razumevanja Nadal i te kako podržava sve one Australijance koji su se bunili protiv Đokovićevog dolaska, iako je prvi reket sveta regularno dobio potrebno medicinsko izuzeće.

Normalno je da ljudi budu frustrirani. Bili su pod strogim ključem, nisu mogli da putuju”, brani Nadal zagovornike ideje da se nevakcinisanima uskrate određena prava.

Novak je punoletan, čovek koji sam donosi svoje odluke. I čovek koji mora da istrpi posledice svojih odluka. S moje tačke gledišta, jedino što mogu da kažem je da ja verujem ljudima koji se razumeju u medicinu. I ako oni kažu da moramo da se vakcinišemo, onda treba da se vakcinišemo”, kategorički će Nadal.


tagovi

Rafael NadalNovak ĐokovićAustralijan openAustralijen open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara