©Reuters
©Reuters

Prvo gren slem finale, pa baš protiv neumoljive Ige

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 18:55

Jasmin Paolini u finalu Rolan Garosa protiv aktuelne šampionke koja je nastavila torturu nad rivalkama

Iga Švjontek je prilično rutinski, za sat i 38 minuta, savladala Koko Gof 6:2, 6:4, i tako zakazala novo finale Rolan Garosa u kojem će joj rivalka biti Jasmin Paolini, pobednica drugog polufinala.

Najbolja italijanska teniserka uspela je da savlada Miru Andreevu 6:3, 6:1, te je za 75 minuta stigla do prvog gren slem finala u karijeri. Od susreta ruskinje i Paolini se očekivalo znatno više neizvesnosti s obzirom na to da su obe teniserke ostavile odličan utisak do polufinala što im je ujedno bio i najdalji dosadašnji domet na nekom grend slemu

Izabrane vesti

Ipak, inspirisana Italijanka uspela je da dođe do gema na servis protivnice pri rezultatu 2:1, a potom je uspela da spase pet brejk lopti i osvoji set. Demoralisana Andreeva je u nastavku uspela da osvoji samo uvodni gem na svoj servis, posle čega je pretrpela tri brejka i tako završila bajku koju je pisala prethodnih dana u Parizu.

Ubedljiv trijumf predstavljaće vetar u leđa za Jasmin Paolini koja će biti potpuni autsajder u finalu protiv Poljakinje, osvajačice prethodna dva Rolan Garosa,kao i istog turnira 2020. godine.

Trostruka šampionka i prvi reket sveta u ženskoj konkurenciji silu je demonstrirala praktično na svakom dosadašnjem koraku te je u šest susreta ispustila samo jedan set, u drugom kolu, protiv Naomi Osake. Posebno dominantna Švjontek je bila u osmini finala gde je bez izgubljenog gema eliminisala Potapovu, dok je za nijansu manje surova bila u četvrtfinalu prema Vondrusovoj kojoj je prepustila dva gema.

Ni današnja protivnica nije uspela da makar na tren dovede u pitanje rasplet prvog polufinala, iako se radi o trećoj teniserki na WTA listi, pa će Švjontek i Paolini treći put u bogatim karijerama odmeriti snage. Oba prethodna susreta pripala su Poljakinji koja je 2018. u Pragu prepustila rivalki tri gema (6:2, 6:1), isto kao i pre dve godine na US openu (6:3, 6:0).


tagovi

Rolan GarosRolan Garos 2024Iga ŠvjontekWTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara