Novak Đoković
Novak Đoković

Prštalo na generalnoj probi za polufinale: Đoković svestan šta ga čeka

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 19:43

Utisak je da je srpski teniser podigao intenzitet treninga pred okršaj sa Karlosom Alkarasom

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Aktuelnu sezonu Novak Đoković je otvorio sa 15. vezanih pobeda i titulama u Adelejdu i Australijan Openu. Međutim, u nastavku je bio poprilično ranjiv, te doživeo poraze na svakom od naredna četiri turnira na kojima je nastupa. U Dubaiju od Danila Medvedeva, Monte Karlu od Lorenca Muzetija, Banjaluci od Dušana Lajovića i Rimu od Holgera Runea.

Izabrane vesti

A onda je došao Rolan Garos, počela je nova serija pobeda u lovu na rekordnu 23. grend slem titulu. Na putu u polufinalu stoji Karlos Alkaras, a svestan erupcije energije koju mladi Španac konstantno proizvodi iz meča u meč, srpski teniser rešio je da podigne intenzitet treninga na generalnoj probi.

Trenirao je Novak Đoković ovog popodneva u kompleksu Rolan Garosa, trening je trebalo da se završi oko 15.00, ali produžio ga je Đoković do 15.20. S druge strane standardni sparing partner i član tima Čarli Gomez, ali razmena i prebacivanje loptica preko mreže drugačiji nego inače. Prštalo je na sve strane. Nema sumnje da je dvostruki osvajač Frenč Opena želeo da oseti nešto jače udarce iz suparničkog polja, jer Alkaras ne zna drugačije nego da napadne od prvog poena.

Alkaras (1,55) - Đoković (2,70)

Nakon treniga potpisivao je Đoković autograme, a zatim u punom fokusu napustio teren sa kondicionim trenerom Markom Panikijem. Zna Novak da ga sutra ne pre 14.45 očekuje bespoštedna borba sa rivalom sa kakvim se nije susreo ove godine na pariskoj šljaci, a izvesno i čitave sezone. Uz dužno poštovanje prema Stefanosu Cicipasu kojeg je srušio u finalu Australijan Opena.

Kvote stavljaju Novaka u ulogu autsajdera. Možda i nepravedno koliko koeficijenti favorizuju mladog španskog lava. Ipak je sa druge strane čovek sa 22 grend slem titule koji igra svoje 45. polufinale na najvećim teniskim turnirima.



tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara