Barbora Krejčikova (©Reuters)
Barbora Krejčikova (©Reuters)

Prešla igricu u dublu, sad 'ubija' u singlu: Čehinja uparila titule na Rolan Garosu i Vimbldonu

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 17:41

Barbora Krejčikova u velikom finalu tukla Jasmin Paolini i trenutno je jedina aktivna teniserka, uz Simonu Halep, koja je osvajala trofeje na drugom i trećem grend slemu

Do pre tri godine Barbore Krejčikove na teniskoj mapi nije bilo u singlu, važila je za izvrsnu, vanserijsku igračicu u dublu. U njemu je prešla igricu i sada ‘ubija’ i kada je sama na terenu. Malo ko danas od dama može da se pohvali da ima trofeje sa Rolan Garosa i Vimbldona. Od aktivnih samo Simona Halep i Barbora Krejčikova!

Čehinja se pojavila niotkuda i za četiri godine uparila titule na Rolan Garosu i Vimbldonu. Tukla je Jasmin Paolini u velikom finalu, sprečila italijansku teniserku da bude senzacija, da konačno osvoji prvi grend slem trofej – 2:1 (6:2, 2:6, 6:4).

Izabrane vesti

Znala je Barbora Krejčikova za uspehe na Vimbldonu, još davne 2018. godine je u dublu podigla pehar. Takođe i četiri godine kasnije. U dva navrata je osvajala i Rolan Garos, takođe i Australijan open. Jedanput US open. Impozantna dubl karijera, no do skora rezultate nije imala.

Sve do pomenute pariske šljake pre tri godine. Čak je nakon toga u Bulonjskoj šumi gubila od Olge Danilović. Dosta uspona i padova, ali ume jednom godišnje da blesne na WTA turu kada dođe do grend slem turnira.

Vrlo slična priča je i sa Jasmin Paolini, samo što nje nigde nije bilo. Apsolutno nije imala rezultate vredne pomena na najvećim turnirima, a onda je u rasponu od samo nekoliko meseci vezala dva finala, na drugom i trećem grend slemu sezone. Nikako nije volela travu, nije se na njoj snalazila, međutim, tokom ove dve nedelje srodila se sa njom u Ol Ingland klabu.

Čak bila i blizu da napravi rezultat karijre. Malo ju je delilo…

Uzvratila je Italijanka posle glatko izgubljenog seta, istom merom. Uzdrmala je Barboru Krejčikovu, ali je koban bio sedmi gem trećeg seta. Izgubila je servis, no mogla je da ga vrati. Proćerdala je dve brejk lopte u gemu kada je spasila dve meč lopte, a treću, ipak, nije mogla.


tagovi

Barbora KrejčikovaJasmin PaoliniWTAVimbldonVimbldon 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara