Preokret plaćen krvlju

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 11:58

Južnjački temperament Fabija Fonjinija opet u fokusu na Australijan openu

Fabio Fonnini jedan je od najomiljenijih, ali i najemotivnijih poznatih tenisera na ATP turu. A kako i ne bi bio kada je Italijan...

Koliko je emotivan i koliko ne ume da se kontroliše dobro se videlo sinoć na njegovom susretu sa Rajlijem Opelkom u okviru prvog kola Australijan opena. Bio je to veoma uzbudljiv susret koji je završen nakon tri sata i 38 minuta i pet setova "muške" borbe rezultatom 3:6, 6:7 (3), 6:4, 6:3 i 7:6 (5). Meč na 1573 areni je dizao publiku na noge i kidao im nerve kao i igračima. Naravno, mnogo gore su prošli nervi inače nervoznog Fonjinja koji je naravno svašta izvodio.

Izabrane vesti

Ne bi li se smirio u nekoliko navrata Italijan je udarao iz sve snage u reket, toliko da je raskrvario desnu ruku. Uspeo je Fonja i pored toga da nekako privede meč u svoju korist, ali se čini da ga je ta pobeda previše koštala jer se postavlja pitanje da li će biti u stanju da nastavi da se takmiči.

"Potpuno sam rasturio šaku! Ne mogu da pomeram nekoliko prstiju, bole me i naduti su, tako da ne znam šta će biti. Proceniću uskoro sa timom šta nam je činiti", požalio se iskusni as iz San Rema.

Njegov naredni protivnik, naravno ako uopšte bude mogao da igra je domaći as Džordan Tompson koji je u prvoj rundi bio bolji od Kazahstanca Aleksandra Bublika sa 6:4, 6:3 i 6:2.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara