Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Poslednja stanica Novaka Đokovića pred Rolan Garos - Ženeva!

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 16:34

Prvi reket sveta prihvatio vajld kartu za nastup na ATP 250 turniru u Švajcarskoj, izvesno jer mu nedostaje mečeva na šljaci

Poslednjih godina Novak Đoković igra ATP 250 turnire samo kada mora. Naravno, u drugoj polovini četvrte decenije života, najbolji teniser svih vremena obično ne želi da se izlaže nepotrebnim naporima, dok juri nove rekorde i grend slem titule. Krajem maja, Novak će braniti titulu na Rolan Garosu, pred koji mu je obično poslednja stanica bio masters u Rimu. Ipak, nešto drugačije okolnosti postarale su se da srpski as iz Švajcarske ode na Frenč Open.

Novak je prihvatio vajld kard za učešće na ATP 250 turniru u Ženevi, a većina svetskih medija ovakvu odluku najboljeg svih vremena objašnjava nedostatkom mečeva na šljaci uoči Rolan Garosa. Novak ih je od početka aprila i mastersa u Monte Karlu odigrao samo šest. U Kneževini je dobacio do polufinala gde je poražen od Kaspera Ruda, dok je nakon preskočenog Madrida, u Rimu poklekao već na drugoj prepreci - eliminisao ga je Čileanac Alehandro Tabilo.

Izabrane vesti

Organizatori turnira koji počinje u nedelju i koji je prethodne sezone osvojio Nikolas Đari, a dve godine pre toga Kasper Rud, objavili su da će Novak učestvovati. Nephodno je Đokoviću da podigne samopouzdanje i dodatno se aklimatizuje na zemljanu podlogu nakon najslabijeg početka sezone godinama unazad.

Pre godinu dana, Novak je standardnu uvertiru za Rolan Garos napravio u Rimu. Došao je do četvrtfinala, a tamo ga je savladao Holger Rune. Po osvajanju pehara u Parizu, njegov tadašnji trener Goran Ivanišević javno je pričao kako je Novak stigao u prestonicu Francuske sa prilično niskim nivoom samopouzdanja. Međutim, kada je došao do druge nedelje turnira, automatski ga je njegovo iskustvo učinilo glavnim favoritom što je do kraja turnira i opravdao.

Podsetimo, ove sezone Đoković je igrao na Australijan Openu, Indijan Velsu, Monte Karlu i Rimu i protivno svim očekivanjima, ne da nije osvojio trofej, već nije dobacio ni do finala. Odigrao je 14 mečeva, dobio deset, a gubio od Janika Sinera u polufinalu Melburna, Luke Nardija u tećem kolu Indijan Velsa, te pomenutih Ruda i Tabila.


tagovi

Novak Đokovićženeva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara