Juve i Dibala - kreću pregovori za novi ugovor! U igri 50.000.000 evra, sve zavisi od Hojinih igara

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.03.20. | 12:52

Stara dama kreće nešto opreznije i traži od Argentinca konstantne partije

Teške dane na Čizmi zbog posledica epidemije virusa korona uspeo je malo da oplemeni Paulo Dibala i jednim momentom inspiracije natera sve fudbalske romantike da im još teže padne to što nisu u nedelju uveče mogli da budu na stadionu i gledaju Derbi Italije, odnosno Juventusovu pobedu nad Interom.

Hoja je zbog majstorije u 67. minutu digao Juventusove navijače na noge i zaslužio ozbiljne pohvale tamošnje fudbalske javnosti, zbog čega je pokrenuo upravu Juventusa da krene u pravcu otvaranja razgovora o produžetku saradnje. O tome ovog jutra pišu svi relevantni mediji u Torinu. Fabio Paratići i njegovi saradnici spremni su da sednu za sto sa Dibalom i nadležnim agentima kako bi razgovarali o povišici i nastavku saradnje, ali u celu priču ulaze dosta oprezno.

Izabrane vesti

Naime, činjenica da je Dibala proigrao kod Mauricija Sarija ne briše muku koju je Hoja vodio u vreme dok je na klupi sedeo Maks Alegri. Bivši šampion Italije sa Milanom i Juventusom nikako nije uspevao da omalenom Argentincu pronađe adekvatnu poziciju u timu zbog čega nije mogao da se probije u startnih jedanaest, a posle kraja prošle sezone postojala je čak i opasnost da Dibala bude prodat. Na Sarijevo insistiranje to se nije dogodilo i Hoja je fudbalski oživeo.

Ono što upravu Juventusa najviše muči u ovom trenutku jeste njegova forma u momentu kada Sari više ne bude u klubu... To bi lako moglo da se dogodi čak i ovog leta ako Sari ne uspe da odbrani titulu sa Juventusom, mada je posle trijumfa u derbiju jedini pravi konkurent Lacio koji igra u izvrsnoj formi. Ali, ima i najteži raspored do kraja...

Juventus u ovom momentu nije spreman da ispuni Dibalin zahtev zahtev za povišicom na 10.000.000 evra po sezoni, uz ugovor do 2025. godine. Zasad su Bjankoneri oprezniji i nude blagu povišicu, sa sadašnjih 7.300.000, na između 8.000.000 i 8.500.000 evra. Plus adekvatni bonusi na osnovu timskih i klupskih uspeha u budućnosti. Dibala na 10.000.000 evra godišnje traži i adekvatne bonuse, što bi ga svakako učinilo drugim najplaćenijim igračem u timu posle Kristijana Ronalda koji je daleko ispred svih s 31.000.000 evra po sezoni.

Ono što Paratići traži od Dibale jeste – kontinuitet igara. Zbog nedefinisane pozicije, gde nije ni klasična “devetka“, ni krilo, nego drugi napadač, forma kod njega često varira. Ali, ako bi nastavio da igra kao protiv Intera za vikend i generalno ove sezone, praktično ne bi bilo prepreka da mu Juventus ponudi traženih 10.000.000 evra godišnje.

Juventus svakako vidi veliki potencijal u Dibali. Mnogi u Italiji tvrde da podseća na Aleksa Del Pjera, a kada bi uspeo da pronađe tu iskru u sebi i nastavi da igra na istom nivou konstantno, mogao bi da postane jedan od najvažnijih igrača u timu.
“Dibala ima mnogo oružja u svom arsenalu. On je taj koji okreće tok utakmice. Hteo sam da ga uvedem samo nekoliko minuta pre nego što smo dali gol za 1:0, a i kad smo postigli gol ostao sam istog stava jer sam osetio da bi mogao da bude pravi čovek za zadatak“, pohvalio je Sari posle utakmice Dibalu.

Hojin sadašnji ugovor sa Juventusom ističe juna 2022. godine. Poslednjih dana Čizmom kruži priča da bi Juventus mogao da iskoristi njegov uspon kako bi lakše stigao do potpisa Maura Ikardija, Paratićijeve tihe patnje, što bi se idealno poklopilo s željama sportskog direktora PSŽ Leonarda, koji rado želi da vidi Dibalu u Parizu.

Sve karte su otvorene, a glavnu reč ima Dibala. Sam odlučuje o svojoj budućnosti...

Foto: ©AFP, Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara