Aleksander Zverev (Reuters)
Aleksander Zverev (Reuters)

Ponoćni preokret Zvereva bacio Runea na kolena

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.06.24. | 02:38

Meč trajao duže od četiri sata

Poslednji četvrtfinalista ovogodišnjeg Rolan Garosa je Aleksandar Zverev koji je u dramatičnom meču završenom u 2.00 sata posle ponoći preokretom slomio otpor Holgera Runea.

Nemac i Danac su na terenu proveli četiri sata i 15 minuta, a Zverev je na kraju imao više snage i koncentracije da slavi 4:6, 6:1, 5:7, 7:6 (7:2), 6:2. U četvrtfinalu ga čeka Australijanac Aleks De Minor.

Izabrane vesti

Zverev je i u prethodnoj rundi poput Novaka Đokovića pravio preokret u maratonskom meču protiv Talona Grikspora i opet je večeras smogao snage da se iščupa sa ivice poraza.

Jedan brejk je bio dovoljan Runeu da osvoji prvi set, ali je Zverev žestoko uzvratio u drugom. Velika borba se vodila u trećem setu kada je Rune na servis rivala iskoristio drugu set loptu i opet poveo. Ipak, Zverev se nije predavao. Dva puta je oduzimao servis rivalu u četvrtom setu i dva puta se Danac vraćao. Ipak, u tajbrejku je bio fantastičan i izjednačio u setovima.

Rune se od toga nije oporavio, u petom setu nije imao nijednu brejk loptu, dva puta mu je Zverev oduzeo servis i overio plasman u četvrtfinale.


tagovi

Aleksander ZverevRolan Garos 2024Rolan GarosHolger Rune

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara