©MN Press
©MN Press

Pobeda protiv Grčke kao omaž penzioneru Filipu Krajinoviću, Đoković najavljuje nastavak

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.09.24. | 16:13

"Bio sam mlad i razmažen, ovo je težak dan mene" kaže srpski teniser, Novak indirektno najavio da će i dalje nastupati za reprezentaciju

Pobedila je Srbija i u dubl meču protiv Grčke i tako i matematički obezbedila opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Osim proslave rutinskog trijumfa, svečarskoj atmosferi u Hali Aleksandar Nikolić doprineo je i zvaničan oproštaj Filipa Krajinovića od igračke karijere.

Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović, Ilija Bozoljac su se kroz video-poruke emitovane na video-bimu obratile Krajinoviću, a Novak je i uživo u dvorani bio vođa navijača i pozivao prisutne da pozdrave Filipa u penziju.

Izabrane vesti

"Težak dan za mene, izuzetno sam emotivan. Ovo su moji najbolji prijatelji, uz njih sam odrastao i proveo najlepše trenutke. Selektore, hvala ti što si ovo priredio. Uvek mi je bila čast da igram za reprezentaciju. Jeste da sam mlad otišao u penziju, ali me čeka nešto lepo u budućnosti i radujem se tome. Isto tako, Nole, bila mi je čast i zadovoljstvo deliti svlačionicu sa najboljim svih vremena. Ne samo u tenisu, već svim sportovima", rekao je Krajinović.

Osvrnuo se i na odnos sa Viktorom Troickim.

"Moram i za selektora nešto da kažem. Pre 15 godina kada sam došao u reprezentaciju, nisam ga gotivio. Bio sam mlad i razmažen. Danas mi je jedan od najboljih prijatelja. Bez ove ekipe ne bih bio tu gde jesam."

Na kraju je kroz suze pozdravio porodicu na tribinama

"Porodicu ne smem da gledam jer znam kakva je situacija. Nedostajećete mi puno", zaključio je Krajinović.

Novak Đoković obratio se okupljenima u dvorani "Aleksandar Nikolić" posle pobede našeg tima u dublu.

"Hvala od srca, došli ste i juče i danas u velikom broju. Zadovoljstvo je igrati pred vama. Sedma godina od kad sam poslednji put igrao za Srbiju na domaćem terenu. Jedva čekam da ponovo zaigram pred vama. U Pioniru ili negde drugo. Dajete nam uvek vetar u leđa. Hvala vam puno na podršci", rekao je Đoković.

Odao je priznanje svom partneru Hamadu Međedoviću.

"Hamad je zaslužio ogroman aplauz za borbu i staloženost. Bravo, Hame. U momentima kada se lomio rezultat on je nosio naš tim. Bez lažne skromnosti govorim. U momentima kada je bilo najvažnije odigrao si najbolje", dodao je Novak.


tagovi

Filip KrajinovićDejvis kup tim SrbijeDejvis kupSrbija Dejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara