Pike u Madridu u srpskom taboru, čeka se Đoković

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 14:38

Našu Dejvis kup reprezentacija na treningu posetio štoper Barselone, inače prvi čovek novog pojekta ovog takmičenja

Dejvis kup reprezentacija Srbije, koja će još dan-dva čekati na lidera, Novaka Đokovića priprema se od četvertka u Madridu za finale ovog prestižnog takmičenja koje počinje u ponedeljak.

A danas ih je tokom treninga u čuvenoj "Kaha mahiki" posetio štoper Barselone, ali i glavni inspirator kupovine, a potom i uvođenja novog formata u jedno od najstarijih sporstkih takmičenja, Đerar Pike, koji je bio u društvu direktora finala, čuvenog asa belog sporta Alberta Koste.

Izabrane vesti

DAVIS KUP - FAVORITI ZA TITULU

Takodje tim Srbije su posetili i reprezentativci Hrvatske Nikola Mektić i Mate Pavić koji su veliki prijatelji sa našim teniserima. Uopšte, izmedju selekcija Srbije i Hrvatske vlada veliko prijateljstvo, a danas će zajdno i trenirati.U našem timu, koji predvodi selektor Nenad Zimonjić su, osim Noleta, Dušan Lajović, Filip Krajonović, Viktor Troicki i Janko Tipsarević kojem će ovo biti poslednje takmičenje u profi karijeri.

"Nikada nije dobar momenat za povlačenje iz profesionalnog tenisa, ali i ako bih mogao da biram uvek bih izabrao da to bude Dejvis kup. Emocije su super, uslovi meni lično i Dušanu sa kojim sam trenirao jako odgovaraju ovde. Pre dve godine Lajović je ovde igrao četvrtfinale, tada pobedio i Del Potra. Nadmorska visina u Madridu je visoka i zbog toga nama dvojici odgovara", izjavio je popularni Jankela koji dve decenije igra za nacionalni tim sa kojim je 2010. podigao čuvenu Salataru i to u rodnom Beogradu.

Reperezentacija Srbije kao prvi nosilac igra u Grupi A sa Francuskom i Japanom. Dalje idu prvoplasirane ekipe i dve najbolje drugoplasirane

***kvote su podložne promenama

(Foto: TSS)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara