Pet setova, četiri i po sata igre, četiri taj-brejka, četiri propuštene meč lopte, a nagrada za Kirjosa - ljuti Nadal

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.01.20. | 13:50

Australijanac nakon velike borbe sa Karenom Hačanovim izašao kao pobednik i plasirao se u osminu finala Australijan opena

I Nik Kirijos i Karen Hačanov propustili su po dve meč lopte, da bi Australijanac nakon skoro četiri i po sata vrhunskog tenisa konačno stavio tačku i slavio rezultatom 3:2, po setovima 6:2, 7:6 (5), 6:7 (6), 6:7 (7) i 7:6 (8) za plasman u osminu finala Australijan opena i duel sa Rafaelom Nadalom.

"Bilo je ludo, ne znam šta bih rekao. Ne bi se ovo dogodilo da publika nije bila uz mene. Karen je igrao i prethondo kolo preko četiri sata, ali on je neverovatan, mlad. Svaka mu čast. Noge su mi preteške, samo mi je publika pomogla", od umora bukvalno polumrtvi Australijanac je izjavio na kraju meča.

Izabrane vesti

Delovalo je u početku susreta da Hačanov nastavlja po starom. Naime, od njega se očekivalo da uđe među prvih pet na svetu i počne ako ne da osvaja, onda barem da izaziva "veliku trojku" na grend slemovima. Ali, negde usput je izgubio kvalitet. To se videlo i u njegovom današnjem susretu trećeg kola na Australijan openu sve do prelomnog trenutka.

Fantastični Australijanac je lepom igrom, kako samo on to zna dominirao sve do čini se do tog momenta. A to je bio taj-brejk trećeg seta kada je propustio prvi meč poen. Od tada, kao da je Moskovljanin "progledao", to jest opustio se i počeo da igra bolje i intenzivnije. Imao je Australijanac meč u rukama i u narednom taj-brejku, ali ponovo nije uspeo...

Već po navici Kirjos je "odradio" i mali obračun sa sudijom, ovaj put zato što je dobio opomenu pošto je prekoračio vreme za servis pri kraju četvrtog seta, pošto mu je krvarila šaka. Arbitar to nekim čudom nije primetio, te je zato onako usput dobio i par uvreda od strane Australijanca. Ovaj put sasvim opravdano jer čovek u stolici nije radio dobro svoj posao.

Ali ludog Nika ni to nije omelo da pruža za njega zaista zrelu igru. Sa druge strane Rus je uporno gurao dalje i stigao do izjednačenja u setovima, a potom i do super taj-brejka u kom je dva puta propustio meč lopte. A kada je tako, kazna odmah stiže na naplatu u tenisu. Ovaj put nju je pokupio Kirjos. Mora se priznati zasluženo.

Ovaj trijumf Kirjosa vodi pravo na Rafaela Nadala u osmini finala koji je u poslednje vreme, kao i Novak Đoković česta meta srpdnje nedozrelog Australijanca. Španac, isto kao i Srbin, pokušava da ignoriše glupiranje Kirjosa, čak i pitanja novinara vezana za njega. ali je jasno da samo čeka priliku da ga ispraši kako valja. Za nauk. Momak ih je silno motivisao pa će sada kada se susretne sa njima na terenu morati da se brani od gromova i da ispaljuje munje iz očiju ako ne želi da doživi fijasko. I javno proguta svoje reči i (ne)dela.

Ovaj put Nik je bio daleko "normalniji" kada je pričao o svom sledećem rivalu koge je dobio u tri navrata u sedam mečeva.
"Ipak je on mene više puta pobedio nego ja njega i zato je favorit. On je čudesan igrač, jedna od najboljih svih vremena. Veliki je šampion i daću sve od sebe u nadi da će to biti dovoljno"

Dok su se borili Kirjos i Hačanov Aleksander Zverev i Danil Medvedev su rutinski obavili svoj posao. Nemac je preslišao daleko iskusnijeg Fernanda Verdaka koji nije uspeo da mu pruži značajaniji otpor - 6:2, 6:2 i 6:4, dok je Rus očekivano bio bolji od domaćeg igrača, Alekseja Popirina rezultatom 6:4, 6:3, 6:2. Naredni protivnik Zverevu je mladi Rus Andrej Rubljov, a Medvedevu iskusni Sten Vavrinka.

ATP REZULTATI - 6. DAN

Nadal - K. Busta 6:1, 6:2 i 6:4
Monfis - Gulbis 7:6 (2), 6:4 i 6:3
Tim - Friz 6:2, 6:4, 6:7 (5) i 6:4
Rubljov - Gofan 2:6, 7:6 (3), 6:4, 7:6 (4)
Vavrinka - Izner 6:1, 4:1 predaja
Kirjos - Hačanov 6:2, 7:6 (5), 6:7 (6), 6:7 (7) i 7:6 (8)
Zverev - Verdasko 6:2, 6:2 i 6:4
Medvedev - Popirin 6:4, 6:3, 6:2

 ***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara