Karlos Alkaras (©AFP)
Karlos Alkaras (©AFP)

Pčele ubadale u glavu, forhendi Alkarasa u srce! Raspad Zvereva u pustinji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.03.24. | 02:51

Karlitos u jednom od najčudnijih mečeva koji je beli sport video makar malo uzvratio Zverevu za bolan poraz u Melburnu

Tropske vreline, pljuskovi, oluje i ples munja i gromova po nebu prekidali su teniske mečeve, ali invazija pčela nije nikada. Do sada. Zastoj je trajao bezmalo dva sata, pobegli su Karlos Alkaras i Aleksander Zverev sa terana, bojažljivo se vratili i morali da se brane od insekata koji su napadali u rojevima. Karlitosa je pčela ujela za glavu, a njegovi forhendi Nemca – za srce!

U nesvakidašnjem meču, jednom od najčudnijih koji je beli sport video, Karlos Alkaras uzvratio je Aleksanderu Zverevu za bolan poraz u četvrtfinalu Australijan opena. Nije mu zaboravio, nastavio je osvetničku misiju u Indijan Velsu i završio je posao brže no što je bilo potrebno da se vrati na teren, jer prebacivanje loptice preko mreže nije trajalo ni čas i po – 2:0 (6:3, 6:1).

Izabrane vesti

Sve što je mogao Karlitos je okrenuo u svoju korist, pa i prisustvo pčela. Načekali su se u Kaliforniji da nadležne službe dođu, u međuvremenu je zahladnilo i insekti su se sa kamere spustili bliže betonskoj podlozi. Pulsirala je momku iz Mursije glava od ujeda insekta posle devet minuta, mlatio je reketom, raspravljao se sa sudijom Mohamedom Lajanijem i na kraju obrisao patos Sašom Zverevim.

Teško se nosio sa pritiskom i velikim očekivanjima Karlos Alkaras posle pobede nad Novakom Đokovićem u finalu Vimbldona i osvajanjem drugog grend slema, opalo mu je samopouzdanje i rezultati su bili ispod nivoa koji je postavio. Surov je bio Aleksander Zverev u Melburn parku, peti put u karijeri tukao je tenisera sa Iberijskog poluostrva, i ozbiljno mu se zamerio.

Ovoga puta Španac je bio spreman, bio je maksimalno našpanovan. Ni prekid ga nije poremetio. Naprotiv, posle njega zaigrao je još bolje. Sa punim pravom je u Indijan Velsu kao Muhamed Ali mogao da kaže: „Krećem se kao leptir, ubadam kao pčela“. Leteo je po terenu, mlatio bube i lopticu i odigrao najbolji meč u 2024. godini. Savršenstvo.

Bez ikakve šanse bio je Aleksander Zverev. Nijednom nije došao u priliku da oduzme servis Karlitosu, a za to vreme se čak pet puta suočavao sa brejk loptama. Tri puta nije imao rešenje za miks udaraca koji mu je servirao španski teniser. Razvlačio ga je po terenu, kombinovao i prilično lako izašao na kraj sa jednim od suparnika protiv koga ima nepovoljan bilans.

Ostavio je Sašu bez prvog polufinala u Indijan Velsu i zakazao obračun sa još jednim dužnikom – Janikom Sinerom. Italijan u međusobnim duelima vodi 4-3, ali u kalifornijskoj pustinji trend je takav da momak iz Mursije redom čisti sve sa kojima je (bio) u minusu. Naplatio ih je Feliksu Ože Alijasimu, Fabijanu Marušanu i Aleksanderu Zverevu. Osvetnička misija mogla bi da dobije nastavak.



tagovi

ATP Indijan VelsAleksander ZverevKarlos AlkarasATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara