Pao šampion iz 2014: Zverev u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 09:19

Nemac preokretom protiv Vavrinke obezbedio prvo grend slem polufinale

Nemački teniser Aleksander Zverev savladao je Stena Vavrinku sa 3:1 (1:6, 6:3, 6:4, 6:2) i izborio prvo polufinale Australijan opena. Silovito je Švajcarac ušao u meč, ali ipak je sedmi teniser sveta na kraju trijumfovao.

I tako obezbedio prvo grend slem polufinale, a protivnik će mu biti bolji iz duela Dominika Tima i Rafaela Nadala.

Izabrane vesti

Počeo je Zverev slabo i izgubio svoj prvi servis gem. Ubrzo je Vavrinka uspeo i drugi put da uzme brejk. Diktirao je švajcarski teniser razmene i forhendom ubijao igru protivnika, a na svoj servis izgubio svega tri poena za čitav set (16/19). Razigrao se Nemac početkom drugog, povećao procenat prvog servisa na visokih 90%, što mu je omogućilo da brže dolazi do poena posle prvog servisa. Terao je dubokim loptama Vavrinku se unervozi, pa je ovaj u drugom setu imao 11 neiznuđenih grešaka. Osmi gem drugog seta bio je presudan, pa je Zverev poveo 5:3, a u narednom gemu osvojio i set za izjednačenje.

Na početku treće deonice obojica su dozvolili brejkove. Nemac je bio sve sigurniji u dugim razmenama. Uspeo je Zverev da dođe do brejk lopte pri rezultatu 2:2, da bi posle razmene od 20 udaraca Vavrinka bekend slajsom pogodio mrežu. Imao je Zverev dve set lopte na Stenovom servisu, ali Vavrinka je uspeo da ih spase. U narednom gemu Zverev je poveo u setovima 2:1.

Ušla je voda u uši šampionu iz 2014, pa je Zverev u četvrtom setu poveo 4:0. Odlično mu je funkcionisao servis, a na kraju je meč završio sa 13 asova, naspram Vavrinkih četiri. Imao je priliku Nemac i da treći put uzme brejk priotivniku, ipak Vavrinka uspeva da spase tri brejk lopte. U narednim gemovima i jedan i drugi teniser bili su sigruni na servisu. Zapretio je Sten u poslednjem gemu Zverevu, no ovaj je ipak rutinski završio meč posle dva časa i 22 minuta.

 (FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara