(©Reuters)
(©Reuters)

Ovaj čovek je neuništiv! Sa ivice poraza Novak Đoković poleteo do 92. titule u karijeri

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.01.23. | 12:05

Korda će imati za čim da žali – 2:1

Ništa ga ne može zaustaviti! Ni povreda protiv Danila Medvedeva, ni meč lopta protiv Sebastijana Korde! To što je za druge ivica poraza, za Novaka Đokovića je samo još jedan preprekica koja mora da se preskoči do pobede.

Godina je krenula fenomenalno, a ako se po tome poznaje, biće berićetna za Novaka Đokovića. Nije odigrao svoj najbolji tenis, nije briljirao na terenu, ali je uspeo da posle tri naporna seta osvoji turnir u Adelajdu i udari 92. recku na listi trofeja – 6:7, 7:6, 6:4.

Izabrane vesti

Korda je odigrao odličan meč, jedan od najboljih u karijeri, bio je na korak od najveće pobede otkako udara reketom. Imao je meč loptu u drugom setu, međutim, samo retki nađu taj „srebrni metak“ koji je potreban da bi se pobedio Novak Đoković. Na krilima fantastične publike u Adelajdu srpski as se vinuo u kritičnim trenucima, ubacio u koju brzinu više, napravio preokret u drugom setu i onda je bilo jasno da je na autoputu ka pobedi.

Đoković je osvojio 92. trofej u karijeri, izjednačio se na večnoj listi sa Rafaelom Nadalom, a dva pehara od njega je sada Ivan Lendl. Jasno je da će ga, bože zdravlja, Novak ove godine stići i prestići.

Veliki test je srpski teniser položio danas u Adelajdu, prebrodio jedno teško iskušenje, koje mu je bilo preko potrebno uoči Australijan opena, na koji ide kao veliki favorit, da pojuri desetu titulu u Melburnu, a 22. grend slem krunu u karijeri.

Meč je bio težak, psihički iscrpljujući i za gledaoce, fizički naporan za igrače, jer je trajao tri sata i 11 minuta. Iako je Korda igrao sjajno od početka turnira, nije izgubio ni set do finala, malo ko je očekivao da će toliko namučiti Đokovića. Sjajno je igrao sin nekadašnjeg šampiona Australijan opena Petera Korde, pokazao da krv nije voda, mogao je i da omiriše pobedu, da krajičkom oka vidi pehar, u mislima vidi kako ga podiže, ali...

Znao je i Korda da Đoković nikad nije gotov dok loptica poslednji put ne dodirne tle, zato mu je ruka drhtala u kritičnim trenucima, a iskusni vuk Novak je znao da naplati te kratke trenutke krize u Sebastijanovoj impresivnoj igri.

S obzirom na to da im je ovo bio prvi međusobni duel imao je Đoković problem da pročita Kordin servis, pogotovo se mučio kod drugog servisa, nikako nije uspevao ga da savlada, što je budilo nervozu i dizalo tenziju u Novakovoj igri. Međutim, koliko god Amerikanac u dva seta uporno „bežao“ i vodio igru, u trećem je sve vreme izgledalo da je pitanej trenutka kada će srpski as uspeti da ga slomi. I uspeo je. U desetom gemu, Korda više nije uspevao da se izvuče.

Loptica je pala, Đoković je visoko podigao ruke, a publika u Adelajdu je „poludela“ od radosti. Trofej broj 92 je u Novakovoj riznici. Sada je na redu Melburn. Da se tako poravnaju neki računi...

 


tagovi

Novak ĐokovićSebastijan Korda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara