Zvezda pala u poslednjoj sekundi, Partizan serijom 36:2 preokrenuo Makabi na startu ANGT Evrolige

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.02.20. | 15:46

Giotis bio dželat crveno-belih, crno-beli se vratili u susret i pregazili Makabi

Najbolji mladi igrači u Evropi okupili su se u Beogradu sa svojim timovima kako bi odmerili snage u kvalifikacijama za omladinsku Evroligu. Danas je ANGT zvanično počeo, a dva srpska predstavnika već su odigrala svoje mečeve. Crvena zvezda je kao domaćin na premijeri poražena od Panatinaikosa rezultatom 68:69, dok je Partizan ubedljivo savladao Makabi - 81:60.

Prvi su na parket izašli juniori Crvene zvezde i grčkog Panatinaikosa. Košarkaši crveno-belih u prvom poluvremenu bili su znatno slabiji rival, pa je gost na odmor otišao sa plus sedam. Kako se utakmica bližila kraju igrači Zvezde bili su sve opasniji, a pre svih Nikola Manojlović koji je bio najefikasniji sa 19 poena. Uspeli su crveno-beli da okrenu rezultat u svoju korist i da meč uvedu u neizvesnu završnicu.

Izabrane vesti

Ušli su igrači Slobodana Klipe sa plus tri u poslednji minut. Međutim, nakon dve izgubljene lopte Panatanaikos je ponovo vodio. Uspeo je Lazar Joksimović da izjednači, ali je Marios Giotis osam sekundi pred kraj doneo trijumf svojoj ekipi 69:68. Zvezdu do kraja grupne faze očekuju nezgodni dueli protiv sa Makabijem i Partizanom, a samo prvi tim obezbediće prolazak dalje u finalno razigravanje.

Sjajan preokret i dobru košarku pružili su omladinci Partizana i Makabija, a beogradski crno-beli rezultatski su pregazili izraelskog predstavnika. Uprkos činjenici da je do polovine treće deonice, Makabi imao rezultatsku prednost i kontrolu nad utakmicom, izabranici Milivoja Lazića su sjajnom igrom u trećoj, a potom i u četvrtoj deonici preokrenuli meč u svoju korist. Negde na prelomu između treće i četvrte četvrtine, košarkaši Partizana napravili su neverovatnu seriju od 36:2, kojom su uspostavili kontrolu nad utakmicom i slavili pobedu - 81:60.

Sjajne role u pobedi svoje ekipe imali su Mihailo Petrović sa 22 poena, Stefan Todorović sa 21 poenom i devet asistencija i Nikola Radovanović sa 19 poena. Kod Makabija najraspoloženiji bio je Harel Rinski sa 16 postignutih poena.

AGNT TURNIR - BEOGRAD

PRVO KOLO

Petak

Panatinaikos – Crvena zvezda 69:68
Partizan – Makabi Tel Aviv 81:60
14.00: Pariz – Cedevita Olimpija
16.00: Mega Bemaks – Arka Gdinja

DRUGO KOLO

Petak

18.00: Crvena zvezda – Makabi Tel Aviv
20.00: Panatinaikos – Partizan

Subota

10.00: Arka Gdinja – Pariz
12.00: Mega Bemaks – Cedevita Olimpija

TREĆE KOLO

Subota

14.00: Makabi Tel Aviv – Panatinaikos
16.00: Partizan – Crvena zvezda
18.00: Cedevita Olimpija – Arka Gdinja
20.00: Pariz – Mega Bemaks

Piše: Ognjen BORJANOVIĆ
Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara